GORAN GRBOVIĆ, ZA "NOVOSTI": Nije smeo da ostane ovaj tim Partizana

G. K.

22. 12. 2020. u 20:33

ГОРАН ГРБОВИЋ, ЗА НОВОСТИ: Није смео да остане овај тим Партизана

Košarkaši Partizana Foto KK Partizan

SADAŠNJE stanje je posledica odluka koje su donete prošle sezone.

Ovo je Trinkijerijev tim, koji novi trener nije smeo da nasledi. Odgovornost je isključivo na struci koja nije razvila dugoročni strateški plan. Ovim rečima bivši proslavljeni igrač Partizana Goran Grbović, za "Novosti", pogađa epicentar problema koji od početka sezone drma crno-bele, a svoj vrhunac je dobio u debaklu protiv Krke (50:69) u ABA ligi.

- Jedna utakmica nije merilo, ali je ona bila strateški važna kako ne bismo izgubili ritam u borbi za plej-of. Ono što brine nije poraz, već činjenica da gubimo esencijalnu supstancu i ono zbog čega je Partizan to što jeste. A kada gubite esencijalnu supstancu, onda gubite poverenje navijača. Problem je to što nemamo odgovor na probleme koji se javljaju iz dana u dan. Sašu Filipovskog uopšte ne smatram za krivca, iako je normalno da je trener kriv kada kola idu nizbrdo. Međutim, isključivo je odgovoran stručni deo menadžmenta, koji je dovodio i odlučivao o ostanku ovih igrača u klubu. Ne postoji kolektivna odgovornost, a odgovoran nije ni Ostoja Mijailović, koji se ne bavi i ne treba da se bavi sportskim pitanjima, već finansijskim menadžmentom. Veoma mi je žao i to što je Šćepanović lično žrtvovan, pošto je on talentovani stručnjak kome će biti potrebno vreme da se oporavi posle ove neslavne dvomesečne epizode.

Mnogi su mislili da će tim koji je prošle sezone bio dominantan u svim takmičenjima, isto nastaviti i ove.

- To je bila nagazna mina. Nije trebalo zadržati ovakvu ekipu i igrati Evrokup, već resetovati sezonu i igrače, s obzirom na to da se moglo pretpostaviti da situacija sa koronom neće stati. Ja sam bio za to da igramo FIBA takmičenje, gde bismo dobili novac i uspeli da krenemo iz početka. Ovo je Trinkijerijev tim, on je uspeo da stvori rezultate svojim autoritetom i znanjem. Trebalo je računati da sigurno sa ovim timom ne možemo da postignemo onaj rezultat koji smo imali prošle sezone. Urađena je loša strategija, jer vi strategiju ne radite za jednu sezonu, već za nekoliko godina unapred - zaključuje Grbović.

Goran Grbović Foto M. Jovanović

 

EVROLIGA POKAZALA NEMOĆ

PITANJE koje se nameće jeste čemu se nadati do kraja ove takmičarske godine?

- Veliki bi uspeh bio da igramo plej-of ABA lige. Za Evrokup ćemo videti, možda se stranci više motivišu da igraju to takmičenje, ali to često nije moguće, jer nam je potrebna konstantnost za tako nešto. Činjenica je da će ova sezona Partizan koštati duplo, jer je Evroliga pokazala svoju nemoć time što prošlu nije nastavila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)