TOP OSAM BAŠ DALEKO: Zvezda porazom od Albe značajno umanjila šanse za nokaut fazu

G. KELIĆ

16. 12. 2020. u 19:41

KADA je početkom oktobra, krenula ova korona košarkaška sezona, Crvena zvezda je kao cilj postavila plasman u top 8 Evrolige.

ТОП ОСАМ БАШ ДАЛЕКО: Звезда поразом од Албе значајно умањила шансе за нокаут фазу

FOTO: Evroliga

Samo dva i po meseca posle, sa samo četiri trijumfa iz 14 mečeva u najjačem košarkaškom evropskom takmičenju, taj zadatak se čini gotovo nemogućim.

Četa trenera Saše Obradovića je porazom od Albe u Beogradu (84:90) upisala peti uzastopni poraz (treći na svom parketu) čime se našla na 16. mestu od 18 ekipa u ligi.

Do kraja regularnog dela, crveno-beli će odigrati tačno 20 utakmica i matematički i objektivno gledano, šanse za poziciju među osam najboljih nisu nedostižne. Trenutno od osmoplasirane ekipe takmičenja (Olimpijakos), Zvezda ima tri pobede manje, ali i utakmicu više.

Jasno je i nezahvalno šanse za prolaz tražiti u duelima protiv najjačih timova Starog kontinenta kao što su CSKA, Real, Barselona, Efes, ali bi protiv direktnih konkurenata kao što su Olimpijakos, Žalgiris, Alba, Makabi i drugi, moralo da se odigra za koji stepen više, brže, jače. Do sada, ekipa sa Malog Kalemegdana sa takvim rivalima ima samo dve pobede (protiv Baskonije i Asvela) i čak šest poraza, iz kojih se posebno izdvaja onaj od Himkija (ruski tim ima još samo pobedu protiv Zenita).

Ostale su još tri utakmice do kraja kalendarske godine (Valensija, Panatinaikos kod kuće i Zenit u gostima) i obrtanja kruga. Ukoliko srpski šampion još uvek želi poziciju koja vodi u četvrfinale, ekipe iz donjeg doma se po "difoltu" moraju pobeđivati.

NAJLOŠIJI NIZ

ZVEZDA je sa pet uzastopnih poraza izjednačila svoj najlošiji niz u elitnom košarkaškom takmičenju otkad se igra u ligaškom sistemu svako sa svakim. U sezoni 2017/2018, crveno beli su takođe imali pet neuspeha zaredom koji je prekinut senzacionalnom pobedom nad Realom u Madridu (83:87). Možda i ovog puta, španski tim bude spasonosan. Sa druge strane, najveća pobednička serija je ona iz sezone 2016/2017 u eri Dejana Radonjića kada je srpski predstavnik zabeležio sedam trijumfa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!