BOMBA U EVROKUPU: Đorđević dobio veliko pojačanje, Italijan se posle 13 sezona u NBA ligi vratio kući

Novosti online

26. 11. 2020. u 17:05

PRAVA košarkaška bomba odjeknula je Evropom. Naime, italijanski igrač Marko Belineli postao je novi član Virtusa iz Bolonje.

БОМБА У ЕВРОКУПУ: Ђорђевић добио велико појачање, Италијан се после 13 сезона у НБА лиги вратио кући

Foto: EPA-EFE/MADE NAGI

Ovu vest prenela je "Gazeta Delo Sport". Kako se navodi nijedna ponuda iz NBA lige nije ubedila iskusnog 34-godišnjaka da treba da ostane tamo, pa je odlučio da se vrati u domovinu posle 13 sezona.

Belineli je bio šampion najjače lige na svetu 2016. godine sa San Antonijom Sparsima. U Seriji A je debitovao sa svega 16 godina i kući se vraća posle duge i uspešne NBA karijere u kojoj je promenio nekoliko klubova.

Sjajni šuter je 2007. godine izabran od strane Golden Stejta kao 18. pik na draftu. U Voriorsima je proveo dve sezone, pre nego što se preselio u Toronto. Pre uspešnog perioda u San Antoniju igrao je za Šarlot i Čikago, da bi se 2015. godine pridružio Sakramentu. U sezoni 2017/18 nosio je dres Atlante Hoksa, da bi nakon toga ponovo obukao dres Sparsa.

Nema dileme da će Aleksandar Đorđević dobiti veliko pojačanje, a Miloš Teodosić i Stefan Marković saigrača sa ogrmnim iskustvom, ali i kvalitetom.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za Kraljevsku krunu (VIDEO)