MLADENCI IGRALI "KOLCE" ISPRED CRKVE: Detalji venčanja Nikole Jokića, slavlju prisustvovao i jedan NBA košarkaš (FOTO)

Jovica Bekić

25. 10. 2020. u 08:30

NIKOLA Jokić, košarkaš Denvera i najbolji centar NBA lige, u subotu se u strogoj tajnosti venčao u Velikoj pravoslavnoj crkvi u Somboru. Izabranica je Natalija Maćešić, inače sa Korduna.

МЛАДЕНЦИ ИГРАЛИ КОЛЦЕ ИСПРЕД ЦРКВЕ: Детаљи венчања Николе Јокића, слављу присуствовао и један НБА кошаркаш (ФОТО)

Foto: Instagram

Za vreme ceremonije crkvenog venčanja, ispred ulaza u pravoslavni hram stajalo je obezbeđenje i nikom nije dozvoljavalo da uđe unutra. Ispred je stajao beli automobil koji je čekao mladence.

Foto J. Bekić

 

Za to vreme ispred crkve bila je grupa trubača i nekoliko ljudi, prijatelji i rođaci, koji su čekali mladence da im trubači odsviraju "kolce". Prvo su iz crkve izašla dva sveštenika i jedan od prisutnih na venčanju. On je šefu svirača "gurnuo" novčanice u trubu, što je bio znak da zasviraju čim se mladenci pojave na vratima crkve.

Foto: Instagram

 

Iz crkve je krenulo nekoliko zvanica, a zatim se pojavio Nikola sa suprugom, muzika je zasvirala i mladoženja je zaigrao uz mali krug bliskih zvanica i ubrzo krenuo sa Natalijom u pratnji kumova, roditelja, braće.

Otišli su zatim na privatnu proslavu venčanja. Saznali smo i da je na svadbi bio jedan Nikolin saigrač iz NBA kluba.

Foto: J.Bekić

 

KARIJERA

PRE nego što će se otisnuti "preko bare", nastupao je za Mega Leks tri sezone, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača tadašnje Jadranske lige. Izabran je u drugom krugu NBA drafta kao 41. pik nakon čega je sa Nagetsima 2015. potpisao ugovor.

Priča se da će slavlje trajati dve ili tri subote i nedelje zaredom zbog ograničenog okupljanja, usled pandemije virusa korona. Neko od prisutnih samo je kratko rekao "oženi se naš Joka!"

Jokić, koji je u izuzetno napornoj i specifičnoj sezoni zbog pandemije virusa korona pokazao zašto ga smatraju najboljim centrom najjače košarkaške lige na svetu, odnedavno je u rodnoj Srbiji. Slobodno vreme uglavnom je provodio u krugu porodice i najbližih prijatelja, a posebno se opuštao uz svoje konje u porodičnoj ergeli nadomak Sombora.

Foto J. Bekić

 

Jokara, kako ga od milošte zovu u rodnom gradu, nije popularan samo u Srbiji, već i u Sjedinjenim Američkim Državama. Dres "Nagetsa" sa brojem 15 postao je jedan od najprodavanijih u Denveru, ali i među istinskim ljubiteljima igre pod obručima s one strane Atlantika. Njegov dres prvi put se tako ove sezone našao u top 15 listi najpopularnijih u NBA ligi. Denver, čiji je, po mnogima ključni igrač, dogurao je do polufinala Zapadne konferencije gde ga je zaustavio LA Lejkers.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna