OŠTRA PORUKA ZVEZDE: Bokane, ABA liga je neuređena pet godina, zato smo je i tužili

Novosti online

08. 10. 2020. u 12:35 >> 12:43

POVODOM informacija da je Dragan Bokan zakazao video sednicu ABA lige i to bez Crvene zvezde i FMP-a oglasili su se crveno-beli saopštenjem.

ОШТРА ПОРУКА ЗВЕЗДЕ: Бокане, АБА лига је неуређена пет година, зато смо је и тужили

FOTO: KK Cibona/Željko Baksaj

Klub sa Malog Kalemegdana obavestio je javnost da je "predsednik KK Budućnost Dragan Bokan ponovo dajući sebi ingerencije i prava koja mu nikko ne pripadaju, sazvao nelegalni sastanak Klubova ABA Lige". 

Na tom sastanku trebalo bi da se govori o "novonastaloj situaciji" u kojoj se ABA liga nalazi, a na sastanak nije pozvana Crvena zvezda. 

""Novonastala situacija“ je blokada računa ABA lige jtd u Zagrebu, od strane „Rajfajzen Banke“ sa sedištem u Zagrebu uz obrazloženje da će tako ostati do daljeg dok se „ne urede pravni akti lige“ koji podsećamo, nisu uređeni već 5 godina i zbog čega je KK Crvena zvezda i tužila ABA ligu 02.02.2020.godine", navode iz Crvene zvezde i dodaju: 

"Podsećamo i da je u međuvremenu postignuto i vansudsko poravnanje (koje je KK Crvena zvezda već putem klupskog sajta dala na uvid javnosti) ali je ono propalo zbog opstrukcije predsednika KK Budućnost VOLI Dragana Bokana", navodi se u saopštenju. 

Smatraju crveno-beli da je poziv Dragana Bokana nelegalan i nezakonit korak, u suprotnosti sa svim aktima lige. 

"Takođe, kao klub moramo da primetimo da ovakvu zabrinutost i brzinu nismo videli u poslednjih 15 meseci, kada je zbog istog razloga (neuređeni akti lige) 01.07.2019. godine blokiran račun ABA lige jtd u Beogradu, zbog čega je KK Crvena zvezda intervenisala u više navrata, tražila hitno uređenje lige i povratak u pravne okvire, jer novac kojim se finansira liga od njenog postojanja dolazi isključivo i jedino od TV prava –a to je novac koji dolazi iz Srbije", saopšteno je iz Crvene zvezde.

Klub je na uvid dostavio dopis koji je upućen 8.10.2020. svim klubovima ABA lige, ukljućujući i Budućnost. U njemu se traži hitno sazivanje Skupštine ABA lige. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a