DAVIDOVAC: Stvari su se promenile iz korena, nedostaju navijači (VIDEO)

Novosti online

02. 10. 2020. u 16:25

KOŠARKAŠI Crvene zvezde otvaraju novu takmičarsku sezonu utakmicom u Istanbulu protiv Fenerbahčea.

ДАВИДОВАЦ: Ствари су се промениле из корена, недостају навијачи (ВИДЕО)

FOTO: KK Crvena zvezda

Pred crveno-belima je izazovna sezona u kojoj su ciljevi, ali i izazovi visoki. Jedan od igrača koji je obnovio vernost klubu i koji će i u narednoj sezoni biti temelj ekipe je Dejan Davidovac.

Krilni grač iz Zrenjanina član je Crvene zvezde od 2017.godine, a u prethodnom periodu osvojio je ABA ligu, Superkup regionalnog takmičenja i dva nacionalna šampionata sa crveno-belima.

Karijeru je počeo u Proleteru, igrao je potom za Vršac, pa za FMP...Sa reprezentacijom je osvojio zlato na EP za juniore u Italiji. 

"Treba da ostanemo istrajni. Nikada nije kasno. Sa 17 godina sam otišao, imao sam priliku da odem ranije. Nije mi se išlo. Tek tada sam otišao u Vršac, gde sam imao dobre igrače, okruženje. Sve je išlo prirodnim putem. Potom sam igrao za FMP. Posle sam prešao u Zvezdu gde sam i sada. Drago mi je što je sve išlo prirodno", rekao je Davidovac. 

Otkriva koja mu pozicija najviše prija.

"U Vršcu su me "gurali" da igram pleja. U FMP se Ljubičić povredio, pa sam ja uskočio na tu poziciju, a tu sam počeo i u Zvezdi. Dosta pozicija promenim u jednom meču. Generalno, sada sam navikao na to. Kada bi me pitao na kojoj se poziciji najbolje osećam, ne bih znao šta da kažem". 

O situaciji u kojoj se nalazimo.

"Generalno je sve drugačije od početka priprema. Nismo ranije imali ovoliko duge pauze. Moje je mišljenje da je sve drugačije. Kako je nama tako je i drugima. igraće se na početku bez publike. To će biti jedan od razloga što je drugačije. Mi imamo veliku podršku navijača, to nije sporno. Često nam pomogne njihova podrška u mečevima gde nismo favoriti", rekao je Davidovac. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega