OTIŠAO JE PREDIVAN ČOVEK: Od Odža se oprostili i Amerikanci

V. N.

08. 08. 2020. u 20:10

KOŠARKAŠKI svet je u petak ostao u šoku zbog iznenadne smrti Majkla Odža.

ОТИШАО ЈЕ ПРЕДИВАН ЧОВЕК: Од Оџа се опростили и Американци

Foto: D. Stjepanović

Doskorašnjeg centra Crvene zvezde je tokom individualnog treninga u Beogradu izdalo srce, a navijači, čelnici i akteri igre pod obručima su u neverici komentarisali prerani odlazak dobroćudnog diva koji je plenio harizmom i dobrotom. Tragična vest se kasnije prenela i preko Atlatnika, odakle su poslednje pozdrave uputili sa koledža Florida stejt, mesta odakle je Odžo započeo svoje košarkaško putovanje.

- Majl je bio veći od života - stajalo je na društevenim mrežama NCAA lige, dok je škola koju je pohađao takođe imala šta da kaže na oproštaju od igrača. - Želimo da izrazimo saučešće Majklovoj porodici, prijateljima i nekadašnjim saigračima. Bio je kapiten našeg tima, diplomac univerziteta i cenjeni član zajednice Talahasija. Uvek je imao osmeh na licu i nije upoznao nikoga ko mu kasnije nije postao prijatelj. Ostaće upamćen po pozitivnom uticaju koji je imao na našu familiju - pisalo je u zvaničnom saopštenju univerziteta sa Floride.

ŽIVOT VEĆI OD RIVALSTVA

OD nekadašnjeg centra Crvene zvezde i FMP, na društvenim mrežama su se oprostili mnogobrojni igrači, timovi, a jedan od njih je i bivši plejmejker Partizana Aleks Renfro.

- Užasne vesti sam čuo. Koliko god da je rivalstvo između Crvene zvezde i Partizana, život je još veći. Počivaj u miru, veliki čoveče, moliću se za sve bližnje - poručio je Renfro.

I Lenard Hamilton, Odžov trener sa koledža, imao je poruku za svog nekadašnjeg igrača.

- Svih ovih godina, koliko sam trener, nisam sreo osobu koja je shvatala emocije drugih ljudi poput Majkla. Bio je najpopularnija osoba u Talahasiju, ali i na celom univerzitetu. Majkl Odžo je bio predivno ljudsko biće, sjajan saigrač i primer svega onoga šta naš univerzitet predstavlja. Bio je jedan od najčistijih "seminolija" (nadimak studenata Florida stejta) koje znam, nedostajaće našoj čitavoj familiji.

Prisetili su se i tamošnji mediji momka koji je u SAD došao iz rodne Nigerije, kako bi napravio košarkašku karijeru. Prvo je pohađao pripremnu školu u Tenesiju, da bi zatim otišao na Florida stejt koji je izabrao iz zanimljivih razloga.

- Prvo sam želeo da se sklonim od hladnoće, a drugi razlog je bila hrana. Želeo sam da se nađem negde gde ću jesti i gde će mi ostati za kasnije jer sam znao da ću za dva sata ponovo da ogladnim - rekao je tada Odžo.

Nekadašnje Odžove reči dovoljno govore o njegovoj ličnosti i skromnosti koja ga je odlikovala tokom života.

- Sada imam sve na koledžu, a pre toga smo večerali u pola šest i već oko pola osam ja sam bio gladan, a nisam imao para. I šta sam drugo mogao da uradim? Odlučio sam da diplomiram i pobegnem na koledž kako bih imao šta da jedem - bile su reči momka koji je završio ceo program tamošnjeg univerziteta pre dolaska u FMP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku