Nagetsi ne žele da komentarišu Jokićev test na virus korona, ESPN otkriva protokol koji Nikolu čeka

Novosti online

24. 06. 2020. u 11:00

Vest da je Nikola Jokić zaražen virusom korona bacila je senku na istog dana, samo ranije, objavljenu informaciju da je na isti virus pozitivan Novak Đoković.

Нагетси не желе да коментаришу Јокићев тест на вирус корона, ЕСПН открива протокол који Николу чека

Foto: AP

Oba rezultata su svetom odjeknula poput bombe, ali nisu imala razarajuće dejstvo jer su se ovi ishodi očekivali s obzirom na to da su dvojica najboljih srpskih sportista bila na događajima gde je Kovid19 uzeo maha.


Dok je Novakovo ponašanje u Srbiji dovedeno do usijanja kritike u SAD, o načinu, mestu i razlogu Nikolinog pozitivnog testa nije diskutovano u istom tom društvu.


Svi američki mediji koji se bave NBA ligom vest o zdravstvenom stanju centra Denvera objavili su pod istim naslovom: Nikola Jokić je testiran pozitivno na virus korona.

“Denver post” je pokušao da dođe do komentara Nagetsa, ali bezuspešno jer u Jokićevom klubu smatraju da “igrač ima pravo na zdravstvenu privatnost”.


Američki sportski portali navode da bi svi NBA igrači trebalo da se vrate u timove do ponedeljka, 29. juna, a u svojim gradovima je trebalo da budu od 15. juna. Obavezni individualni treninzi počinju 1. jula.


Jokiću je odobreno da ostane duže u Srbiji i nije on jedini na listi izuzetaka. Prema pisanju “Denver posta” i ESPN Nikola je “već započeo svoj karantin” i u klubu iz Denvera niko nije zabrinut „jer očekuju da se Nikola vrati uskoro u SAD i bude spreman za nastavak sezone u Orlandu”.


- Jokić, koji je prošle sedmice testiran pozitivno na virus Kovid19 spada u asimpotmatske slučajeve. Očekuje se da će mu u nedelju biti odobreno da otputuje u Denver”, piše ESPN pozivajući se na svoje izvore. - Prema protokolima lige, Jokiću su potrebana dva negativna testa u roku od 24 sata kako bi dobio dozvolu da krene put SAD. Kada stigne u Denver, moraće da se podvrgne kardiovaskularnom pregledu i iznova da se još jednom testira na virus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)