KATASTROFA ZVEZDE U ISTANBULU: Crveno-beli doživeli najteži poraz u Evroligi, Partizan bez plej-ina!

Novosti online

11. 04. 2024. u 21:19 >> 21:21

CRVENA zvezda je ubedljivo poražena u Istanbulu od ekipe Efesa 100:55 u poslednjem 34. kolu Evrolige, ovim porazom crveno-belih Partizan je ostao bez šansi za plej in.

КАТАСТРОФА ЗВЕЗДЕ У ИСТАНБУЛУ: Црвено-бели доживели најтежи пораз у Евролиги, Партизан без плеј-ина!

M. Vukadinović

Crveno-beli su otišli u Sinan Erdem dvoranu bez ikakvih šansi za plasman u sledeću rudnu, ali su ovaj meč pomno pratili i navijači Partizana, u nadi da će im Zvezda omogućiti da se bore za plej-in u sutrašnjem duelu protiv Valensije. Međutim izabranici Tomislava Mijatovića, pokazali su od samog starta da su odlučni u tome da ostvare pobedu i plasiraju se dalje.

Efesu je svakako pomoglo to što je ovo bilo jedno od najslabijih izdanja Crvene zvezde u Evroligi ove sezone. Mnoštvo izgubljenih lopti i jako loša igra u reketu, pre sevga na skoku, dovelo je do toga da su igrači turske ekipe izuzetno lako postizali poene. U prilog tome govori i to da je Efes dobio svaku četvrtinu. Koliko je loše delovala Zvezda na ovom meču, govori i podatak da su zabeležili najteži poraz u Evroligi od kad se takmiče. Pored rezultata, meč je obeležila i nervoza u redovima crveno-belih pa su isključenja zaradili Teodosić i Bolomboj. Zvezda se na kraju neslavno oprostila od evroligaške sezone 2023/2024.

Nakon ovog meča poznati su svi učesnici plej-ina, a sutra će se znati i konačan raspored na tabeli. Crvena zvezda je odavno ostala bez šansi da se nađe u sledećoj rundi, dok je Partizan nakon pobede Efesa i matematički ostao bez nade za plej-in. Sada "večitima" ostaje da sumiraju utiske iz ove evroligaške sezone i da se na miru posvete regionalnoj ligi čiji će šampion biti deo elite sledeće sezone.

Četvrta četvrtina: Efes - Crvena zvezda 100:55

40' - Kraj meča! Zvezda je doživela najteži poraz u evroligaškoj istoriji i ostavila Partizan bez plej-ina.

38' - Hanga je krenuo u prodor i tom prilikom ga je grubo faulirao Brajant, ali na svu sreću prošao je iskusni Mađar bez povrede. 

37' - Pogađa Gedraitis jedno bacanje i time Zvezda stiže do trećeg poena u ovoj četvrtini

35' - Opet Brajant pogađa za dva. Crvena zvezda tek sada poentira preko Smarta.

34' - Nervoza postaje sve jača. Sada su Bolomboj i Džons ušli u sukob i došlo je do koškanja između igrača. Isključeni su obojica

33'- Zvezda je idalje bez poena u poslednjoj deonici. Efes nastavlja da igra sjajno, a pogotovo Brajant koji je došao do 24 poena.

31' - Nastavlja Efes tamo gde je stao u prethodnoj četvrtini. Ovaj put je za tri pogodio Vilis

Treća četvrtina: Efes - Crvena zvezda 76:44

30' - Tone Zvezda sve dublje i dublje. Efes lako postiže poene, a sada je nervozu pokazao i Miloš Teodosić koji je zaradio isključenje. Posle jednog gesta Darijusa Tomsona, Teodosić je ušao u sukob sa sudijom tražeći tehničku za igrača Efesa, ali je sudija dosudio isključenje nekadašnjem srpskom reprezentativcu.

28' - Ekipa Tomislava Mijatovića rutinski održava prednost, dok Zvezda nastavlja da gubi lopte. Sve je izvesnije da će Efes pobediti i ostaviti Partizan bez plej-ina.

26' - Posle gledanja snimka sudije su konstatovale da je šut Nedovića koji je ubacio nešto ranije ipak bio za dva poena, a potom je Oturu pogodio dva plus jedan i odveo Efes na još veću razliku.

25' - Crveno-beli prave mini seriju 6:0 zahvaljujući Nedoviću, ali je prednost Efesa idalje velika.

23' - Nastvlja Zvezda sa lošom igrom. Nisu uspeli da poentiraju u drugom poluvrmenu ali je Osmani ponovo pogodio za "pivare".

21' - Počelo je drugo poluvreme. Obe ekipe nisu realizovale svoj napad, ali je Holac pogodio za Efes iz drugog pokušaja.

Druga četvrtina: Efes - Crvena zvezda 45:31

20' - Gotova je druga četvrtina. Zvezda ne izgleda dobro na terenu i ima ogroman broj izgubljenih lopti. Efes na sigurnom plusu.

19' - Ponovo Brajant pogađa i dolazi do 17 poena! Efes igra jako dobro u napadu

18'- Kao u transu igra Elajdža Brajant! Pogodio je ponovo za tri i opet naterao trenera Zvezde na tajm-aut.

16' - Oturu je realzovao dva penala za Efes, potom je i Brajant fauliran. Zvezda u sve većim problemima.

14' - Prva dvocifrena prednost Efesa. Pogodio je ponovo Brajant za tri, potom i za dva.

13' - Jako loša zvezda na skoku. Previše dopušta Osmaniju ispod koša gde se ovaj lako snalazi, potom pogađa i Brajant i odvodi Efes na plus 9. Sferopulos reaguje tajm autom.

11' - Počela druga četvrtina. Trej Tomkins je upisao prve minute u Evroligi za Crvenu zvezdu i postiže trojku.

Prva četvrtina: Efes - Crvena zvezda 15:11

10' - Završena prva četvrtina u kojoj su napadi bili loši na obe strane, ali minimalnu prednost ima Efes

9' - Teodosić pokazuje svoju magiju! Sjajna asistencija za Mitrovića.

8' - Klajburn pravi mini seriju i vodi Efes na plus 8.

7' - Prva trojka za Efes. Ovog puta je pogodio Plajs, ali sa druge strane uzvraća Mitrović za dva.

5' - Jako zakucavanje Osmanija na asistenciju Larkina koji je ovim potezom došao do 1.000 asistencija.

4' - Jako loše otvaranje Hange, sakupio je 3 izgubljene lopte. Zamenio ga je Jago dos Santos koji odmah pogađa za 3.

2' - Treći neiskorišćeni napad za Zvezdu, ali je četvrti realizovan uz dosta muke preko Bolomboja.

1'  - Počela je utakmica. Prvi napad su realizovali košarkaši Efesa preko Larkina koji je pogodio iz prodora.

Efes meč počinje u sastavu Šejn Larkin, Justus Holac, Vil Klajburn, Erdžan Osmani, Tibor Plajs. Zvezda kreće u petorci Adam Hanga, Nemanja Nedović, Rokas Gedraitis, Luka Mitrović, Džoel Bolomboj.

Uoči meča:

Crvena zvezda je otišla u Istanbul bez imperativa pobede, dok ekipu Efesa samo trijumf vodi u plej in. Ukoliko turski tim dobije meč, obezbediće prolaz u sledeću fazu takmičenja, a ukoliko bude poražen zavisiće od drugih rezultata. Poraz izabranika Tomislava Mijatovića otovrio bi vrata Partizanu, da u slučaju sutrašnjeg trijumfa nad Valensijom uđe u top 10.

U timu Janisa Sferopulosa neće biti Dejana Davidovca, Nikole Topića i Stefana Lazarevića, ali će za Zvezdu u Evroligi debitovati Trej Tomkins. Na drugoj strani van sastava je ostao Erten Gazi, ali on nema neku ulogu u ekipi "pivara", pa se njegov izostanak neće mnogo osetiti.

Zanimljivo za ovu sezonu je to da je Zvezda do sad ubeležila sve tri pobede protiv turskih ekipa(dva puta savladan Fenerbahče i jednom Efes), ali sa druge strane ima osam vezanih poraza u Istanbulu protiv Efesa.

"Crveno-beli" su na 16. mestu sa 11 pobeda i 22 poraza, dok je Efes 10. sa 16-17.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu