KO SA KIM U PLEJ-OFU? Partizan i Zvezda već znaju prve protivnike na putu ka tituli

V. Preradović

02. 04. 2024. u 13:17

BORBA za jadransku krunu počinje 12. aprila prvim utakmicama četvrtfinalnih plej-of serija na dve pobede. Preostalo je jedno kolo ligaškog dela takmičenja i nekoliko nedoumica u crtanju konačne mape puta ka šampionskom prstenu.

КО СА КИМ У ПЛЕЈ-ОФУ? Партизан и Звезда већ знају прве противнике на путу ка титули

FOTO: M. Vukadinović

U ovom tekstu daćemo približnu sliku ko bi sa kim mogao da ukrsti rukavice u prvoj plej-of rundi, što dalje definiše potencijalne polufinalne parove.

Nema nedoumica da Crvena zvezda stupa u doigravanje sa prvog mesta, Partizan sa drugog, Budućnost sa trećeg. Prilično je izvesno da će se lider u četvrtfinalu sastati sa trenutno osmim SC Derbijem, osim u slučaju poraza „studenata“ od Budućnosti i pobede Splita na domaćem terenu protiv crveno-belih. Taj manje realan scenario sastavio bi par Zvezda - Split.

Partizan već ima prvog protivnika u odbrani prošlogodišnje titule, sedmoplasiranu Igokeu koju poslednje kolo ne može da pomeri sa te pozicije. Tim iz Laktaša ima lošiji međusobni skor sa šestim Zadrom i ostaće tu gde jeste bez obzira na ishod poslednjeg meča sa Megom. Viđen je i četvrtfinalni duel Budućnosti i Zadra, imajući na umu da Dalmatinci u završnom kolu gostuju crno-belima. Poraz ih ostavlja na šestom stepeniku, pobeda bi mogla da im donese uspon u određenom raspletu.

Mega će ostati na četvrtom mestu ako pobedi Igokeu, jer je bolja od Cedevita Olimpije u međusobnim susretima. Prednost domaćeg terena u četvrtfinalu imala bi i u slučaju poraza, pod uslom da „zmajčeki“ izgube od Cibone u Zagrebu. Najbliži smo tome da na početku plej-ofa vidimo duel Mege i Olimpije, osim ako oba tima budu poražena u poslednjem kolu, a Zadar iznenadi Partizan u Beogradu.

Takav scenario crta trougao timova sa istim učinkom (15-11), u kojem bi Zadar završio na četvrtom mestu zbog dve pobede nad Olimpijom i jednom nad Megom. Beogradski tim bi ušao u plej-of sa pete pozicije i igrao u četvrtfinalu sa dalmatinskim, bez prednosti domaćeg terena. Olimpija bi kao šesta išla na noge Budućnosti.

Zvezdu kao velikog favorita u prvoj rundi u polufinalu čeka duel sa pobednikom serije četvrtog i petog tima na tabeli, najrealnije sa Megom ili Olimpijom. Partizan se ukršta sa boljim iz okršaja Budućnosti i najverovatnije Zadra, takođe u seriji na dve pobede. Finale se igra do tri trijumfa, po sistemu 2-2-1. U određivanju konačnog poretka u sezoni šampion plej-ofa je prvi, ostali se rangiraju po mestu iz ligaškog dela.

Poslednje kolo odlučiće ko će kao tim sa najgorim učinkom igrati za opstanak sa finalistom ABA 2 lige. Krki je potrebna pobeda protiv Borca u Čačku i poraz Mornara od FMP u Železniku, budući da je bolja od Barana u međusobnim susretima.

Zbog prijema Dubaija i proširenja lige na 16 učesnika, poslednji ne ispada direktno u niži rang već igra plej-aut sa finalistom ABA 2. Šampion drugog stepena ima garantovano mesto u ABA ligi naredne sezone.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave