VELIKE REČI KUKOČA: Evo šta je osvajač NBA prstena rekao o Jokiću

Novosti online

29. 03. 2024. u 13:43

Bivši hrvatski košarkaš Toni Kukoč došao je u Beograd da bi prisustvovao beogradskoj premijeri filma "Magična sedmica", a tim povodom govorio je o brojnim temama, između ostalog i o Nikoli Jokiću.

ВЕЛИКЕ РЕЧИ КУКОЧА: Ево шта је освајач НБА прстена рекао о Јокићу

Foto Tanjug

Kukoč poput mnogih košarkaških asova hvali igru Nikole Jokića.

  - Ti kad vidiš Nikolu Jokića, on može da igra na svim pozicijama. Niti je skočan, niti je brz, ali je njegova inteligencija neverovatna i on misli bolje od drugih.

Govoreći o nekadašnjoj reprezentaciji Jugoslavije, Kukoč naglašava da ostaje velika žal za Olimpijskim igrama 1992. godine.

  - Ima žala jer je čitav taj ‘drim-tim’ napravljen da bi igrali protiv nas. Mi smo tih godina bili mnogo dominantni i postojali smo samo mi, Amerikanci i Rusi. Nakon što smo ih mi i Rusi nekoliko puta osramotili, oni su napravili tim da nam se suprotstave. Velika je žal za tim. Mislim da bi to bila jedna od najboljih utakmica ikada odigranih. Čini mi se da smo imali načina kako da igramo sa njima, a ne treba napominjati ko je igrao za tu ekipu. Amerikanci tih godina nisu bili toliko upoznati sa nama. Nas su viđali jedino na Olimpijskim igrama i bili su upoznati sa kvalitetima Dražena Petrovića, Dina Rađe, Stojka Vrankovića, Vlada Divca, Arvidasa Sabonisa, Šarunasa Marčuljonisa… - kaže legendarni jugoslovenski košarkaš.

Projekcija filma "Magična sedmica" autora Sabahudina Topalbećirevića premijerno će se u Beogradu održati sutra, od 19 časova, u Domu omladine.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!