PARTIZAN NAJBLIŽI CILJU: Foto-finiš šestorke za poslednje mesto u plej-inu

V. P.

22. 03. 2024. u 15:40

PESMA navijača Partizana odjekivala je "Arenom" dugo posle srceparajućeg poraza od Reala u kontekstu prošlogodišnje traumatične plej-of serije, ali i ovogodišnje dramatične potere za plej-in pozicijom.

ПАРТИЗАН НАЈБЛИЖИ ЦИЉУ: Фото-финиш шесторке за последње место у плеј-ину

FOTO: M. Vukadinović

Produženi eho poručio je crno-belima da uzdignuta čela istrče ciljnu ravninu i produže evroligašku sezonu bar za jednu utakmicu.

Realnost je da je na šalteru ostala samo jedna karta, za sedište broj 10, poslednje koje vodi u doigravanje za plasman u plej-of. Sa Partizanom u redu stoji još pet timova: Valensija, Efes, Milano, Bajern i Žalgiris.

Povoljna okolnost je prednost srpskog predstavnika u međusobnim susretima sa svim konkurentima osim sa Bavarcima. Špansku ekipu savladao je u gostima i dočekaće je u poslednjem kolu ligaškog dela, iz ove perspektive moguće i u presudnom meču za produžetak nade za ostvarenje cilja, proboj među osam plej-of učesnika. Pre te utakmice, ugostiće Olimpijakos 28. marta i srešće se u Berlinu sa "fenjerašem" Albom 4. aprila.

Najprostija računica je dobiti sva tri meča, jer nije verovatno da će to poći za rukom i konkurentima.

- Rekao sam u svlačionici da imamo još tri utakmice i ako ih dobijemo, ne moramo da brinemo o nekom drugom scenariju. Moramo da uradimo sve što je do nas - samouveren je centar Partizana Frenk Kaminski i na terenu i u pogledu perspektive tima u foto-finišu regularnog dela Evrolige.

Ako se ne ostvari taj idealan scenario sve tri pobede do kraja, plasman će zavisiti od rezultata drugih. Stoga nije naodmet zaviriti u raspored ostalih učesnika trke za deseto mesto.

Bajern ima prednost u mečevima sa Partizanom, ali i tri izuzetno teške utakmice pred sobom. Na domaćem terenu protiv Barselone i Panatinaikosa, u gostima sa Monakom. Valensija gostuje Makabiju i Partizanu, između ta dva meča dočekuje Asvel. Efes igra u Vitoriji sa Baskonijom, na azijskoj strani Istanbula sa Fenerbahčeom i u Beogradu sa Crvenom zvezdom. Milano ide na noge Žalgirisu, potom u svom "Forumu" igra sa Virtusom i na kraju gostuje Makabiju. Litvanski tim nakon meča sa Milanezima putuje u Monako i završava priču u svom dvorištu protiv Reala.

Navijači učesnika ove trke neretko smetnu sa uma koliko je težak put od desetog mesta do plej-ofa. Dobitnik lutrije mora najpre da pobedi devetu ekipu u gostima, potom i poraženog iz duela sedmog i osmog, takođe van svoje kuće.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)