MNOGO VAŽNA UTAKMICA: Zvezda stigla u Hrvatsku, Sferopulos bi da izbegne prošlogodišnje skupo plaćeno "klizanje"

Novosti online

16. 03. 2024. u 16:36

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Zagreb gde ih u nedelju od 18 časova očekuje važna utakmica 23. kola ABA lige - rival je "stari znanac", Cibona.

МНОГО ВАЖНА УТАКМИЦА: Звезда стигла у Хрватску, Сферопулос би да избегне прошлогодишње скупо плаћено клизање

Foto: Tanjug


Meč se igra u dvorani „Dražen Petrović“ a ova utakmica u kojoj će prvak Srbije igrati ponovo nekompletan (sada i bez Jaga Dos Santosa) ima izuzetan značaj jer bi pobedom crveno-beli došli blizu obezbeđivanja prvog mesta tokom plej-ofa, odnosno prednosti domaćeg terena sve do kraja borbe za regionalniu tron (koji trenutno drži KK Partizan)

Ekipa trenera Janisa Sferopulosa će u subotu uveče trenirati u Zagrebu pred meč sa rivalom sa kojim Crvena zvezda ima pozitivan učinak (33-12), ali je prošle sezone baš u Zagrebu doživela poraz koji ju je koštao prvog mesta pred plej-of. Partizan je to iskoristio da, upravo u majstorici pred svojim navijačima, dođe do ABA pehara.

Ovoga puta crveno-beli imaju mnogo bolju poziciju (samo tri regionalna poraza, dva više od prvog pratioca) ali ovoj utakmici pristupaju sa maksimalnim oprezom.

- Očekuje nas meč sa izuzetno talentovanim timom koji ima veliki potencijal. Cibona je ekipa koja ima iskusne igrače ali i grupu vrlo mladih, i igraju sa velikim samopouzdanjem i entuzijazmom. Kao i uvek, i to napominjem pred svaki meč u ABA ligi, psihički moramo da budemo spremni, ali i fizički na terenu da odigramo utakmicu na nivou i u skladu sa našim standardima u ABA ligi - rekao je Janis Sferopulos.

Slično razmišlja i Zvezdin košarkaš Stefan Lazarević: 


-  Cibona je ekipa koja je ove sezone u više utakmica pokazala svoj veliki talenat i kvalitet. Igraće svakako izuzetno motivisani, ali bez moranja i opterećenja što je svakako poziv više na opreznost. Svakog rivala u ABA ligi smo maksimalno uvažavali i svakoj utakmici pristupali na isti način, sa željom da odigramo najbolje moguće. Imamo dosta problema sa povređenim igračima, ali je zato na svima nama koji smo u timu da pružimo maksimum i dođemo do pobede koja nas dovodi na korak od osiguranja prve pozicije pred plej of.

Ekipa Zvezde se odmah nakon utakmice u Zagrebu autobusom vraća za Beograd, a već u sredu je očekuje prvi od dva meča duplog kola Evrolie, sa Panatinaikosom (20 časova, Arena).


Tabela ABA lige


Na tabeli ABA lige Zvezda vodi sa učinkom 19-3, a slede Budćnost (17-5), Partizan (16-6), Cedevita Olimpija (14-8), Zadar (13-9), Mega (12-10) i ostatak konkurencije. Cibona je deseta sa 8-14, a tačno polovinu svojih pobeda ostvarila je u Zagrebu, uključujući i dva poslednja tamošnja nastupa u regionalnom prvenstvu - protiv Krke i Studentskog centra.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)