ORLOVI NA ISPITU U TBILISUJU: Gruzija traži iskupljenje, ali i pojačana Srbija se tu nešto pita

Novosti online

25. 02. 2024. u 22:06

U drugom kolu kvalifikacija za Evrobasket 2025. reprezentacija Srbije igra protiv selekcije Gruzije u ponedeljak od 18 časova u Tbilisiju.

ОРЛОВИ НА ИСПИТУ У ТБИЛИСУЈУ: Грузија тражи искупљење, али и појачана Србија се ту нешто пита

FOTO: M. Vukadinović

I dok su izabranici Svetislava Pešića, pored dosta oscilacija, ubdeljivo savladali Finsku, Gruzija je šokantno izgubila od autsajedera Danske(75:69) i sada će pred svojim navijačima imati zadatak da sruše svetskog vicešampiona, reprezentaciju Srbije.

Orlovi su u nedelju tokom podneva doputovali u Tbilisi da bi se što bolje pripremili za meč sa domaćinom, a on će za ovaj susret biti posebno motivisan.

Ako se osvrnemo na meč Danske i Gruzije, prilično je jasno na koji način su izabranici Aleksanda Džikića ispustili pobedu. Bili su znatno bolji rival tokom većeg dela meča, gotovo celo prvo poluvrme imali dvocifrenu prednost. Tandem Tornike Šengelija - Georgi Šermadini delovalo je nezaustavljivo za dansku unutrašnju liniju, a onda je krajem trećeg kvartala proradilo najjače oružije ekipe Danske, šut za tri poena.

Nekoliko vezanih pogodaka istopili su prednost Gruzijaca i panika je počela da preovladava među momcima koje vodi Aleksandar Džikić. Na kraju Danska je napravila iznenađenje, savladala favorita iako je tokom većeg dela meča bila inferiorna.

FOTO: M. Vukadinović

 

Našu reprezentaciju u Tbilisiju čeka prilično izazovan zadatak. Najveći teret biće na Filipu Petruševu i Dušanu Ristić, uz Luku Mitrovića i Dejana Davidovca, koji će imati zadatak da neutrališu najiskunije među Gruzijcima, Šengeliju i Šermadinija. Pored njih dvojice, Džo Tomason koji je zadužio opremu Gruzije takođe je pokazao da je opasan iz spoljne linije te će biti neophodno neutralisati njihovu pik en rol igru, kao i povratna dodavanja na spoljne pozicije. 

U ovom meču, Pešić će moći da računa i na Ognjena Dobrića koji se vraća posle lakše povrede, tako da će "orlovi" biti pojačani za još jednog osvajača srebrne medalje na Svetsom prvenstvu u Manili.

BONUS VIDEO: SVI KAO JEDAN: Igrači i navijači Zvezde zajedno proslavili Kup Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)