OBRADOVIĆ PRED FINALE KUPA: ''Mi smo sportski rivali, neka bolji pobedi''

Filip Milošević

17. 02. 2024. u 09:13

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je posle utakmice sa Vojvodinom, da sutra njegov tim očekuje veliko finale u kom igraju sportski rivali i da se nada da će bolji pobediti.

ОБРАДОВИЋ ПРЕД ФИНАЛЕ КУПА: Ми смо спортски ривали, нека бољи победи

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je u polufinalu u Nišu izbacio Vojvodinu rezultatom 80:67.

- Pre utakmice sam upozorio igrače da ćemo igrati protiv iskusne ekipe koja je nešto starija od nas. To su igrači koji imaju iskustva igranja u ABA ligi. Čestitam Vojvodini na svemu što su uradili i vidi se da moj mladi kolega Isakov-Kovačević radi izuzetan posao. Imaju plan kako žele da igraju u napadu i odbrani - rekao je Obradović i dodao ga raduje to što je njegov tim pobedio u sve četiri četvrtine.

- To je izuzetno važno za nas. Čestitke mojim igračima na odigranoj utakmici za koju smo znali da će biti teška - istakao je Obradović.

Trener crno-belih pohvalio je rad Vojvodine na čelu sa njegovim nekadašnjim igračem Željkom Rebračom.

- Nema nikakve dileme da oni imaju kvalitet i ja im želim da se vrate u ABA ligu. Oni imaju ambiciju. Gospodin Rebrača kojeg sam nekada trenirao i ljudi iz kluba rade odličan posao. Kao što je moj mladi kolega rekao, ovo je Kup gde se igra dan za danom i jako je teško igrati. Nadam se da pratite rezultate u Evropi, ekipe koje igraju Evroligu gube i zato je Kup takmičenje interesantno - izjavio je Obradović.

U velikom finalu ćemo ponovo gledati večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde.

- Igrali smo četiri utkmice, imamo po dve pobede. Moj zadatak je da rasteretim ekipu, da imamo najveću motivaciju i da se kontrolišu emocije. Kako god da se završi, sezona se nastavlja i imamo još dva takmičenja u kojima učestvujemo. Svakako, znaju se ambicij -kaže trener Partizana.

On je dodao da od dolaska u crno-beli tim insistira na jednoj stvari, a to je fer i sportsko navijanje.

- Sutra je veliko finale između dva velika tima. Nadam se da će sve proći u najboljem redu i apelujem na navijače Partizana da sve bude fer i sportski. Ovaj teren nije mesto gde treba neko da se vređa. Mi smo sportski rivali i neka bolji pobedi. Sećam se kada su jednom i navijači Zvezde i Partizana zajedno pevali Marš na Drinu i nadam se da će to tako i sada da bude - zaključio je Obradović.

Alen Smailagić je propustio prethodna dva meča, a tako će biti i u finalu.

- Alen ima probleme i temperaturu i ne postoji nikakva šansa da izađe na teren - dodao je Obradović.

Veliko finale na programu je u subotu od 21 čas.

BONUS VIDEO: SAHRANA DEJANA MILOJEVIĆA: Srbija se oprašta od Miloja

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!