"NEĆETE ME UVUĆI U TO" Trinkijeri: kada se u Beogradu zapali, baš se zapali...

Александар Илић
Aleksandar Ilić

09. 02. 2024. u 22:36

Košarkaši Crvene zvezde sastali su se sa Žalgirisom u 26. kolu Evrolige. Nakon meča Andrea Trinkijeri razgovarao sa novinarima.

НЕЋЕТЕ МЕ УВУЋИ У ТО Тринкијери: када се у Београду запали, баш се запали...

FOTO: EPA

Istakao je Italijan da je ovo velika pobeda za njegov tim.

- Verujem da je očigledno da je bila teška utakmica. Dodaću još nešto, što sam osetio tokom celog meča, bio je težak tokom svih 40 minuta. Verujem da smo se borili, pravili greške. Zvezda je igrala fizički, izgubili smo disciplinu. Idemo sa velikom pobedom na gostovanju kući. Gradimo prilike da se takmičimo u svakom meču, rekao je Trinkijeri na početku.

Trinkijeri je upitan da prokomentariše atmosferu.

- Imao sam ukupno sa ekipom osam treninga. Ne mogu da kažem šta možemo, znam da me igrači prate. Otpustili smo jednog igrača, želim da shvatim šta ova ekipa može. Ovo je veća dvorana od naše, ovde je atmosfera slična, ali kada se zapali u Beogradu, zapali se baš, jako je teško.

Zanimalo je beogradske novinare da li je igrana loša odbrana ili efikasan napad.

- Ovo pitanje bi bilo okej pre 15 godina, danas nije. Obe ekipe igraju dobru odbranu, ali sa ovakvima atletama, brzim igračima teško ih je zaustaviti. Ako ih zaustavite, lopta ode na distancu i dođe trojka. Brojao sam najmanje 25 kritičkih grešaka u odbrani, ali postoji i napad. I da nismo imali greške ne bi bilo ispod 85 poena. Situacija na terenu je dovela da bude toliko poena.

Delovalo je da je na kraju meča crvena zvezda oštećena kada je Kinan Evans nagazio liniju na centru. Ništa nije dosuđeno.

- Nisam video grešku. Mislim da je nemoguće to promeniti. Bilo je milion grešaka. Jako teška utakmica da se sudi. Mi smo tri puta išli na koš, Evans je nokautiran, ništa nisu sudili. Pogledao sam sada video, nije mi još jasno.

Jedno od pitanja odnosilo se na to šta je to što Žalgiris ima, kao nosilac A licence, a nemaju Zvezda i Partizan.

- Nećete me uvući u ovu priču. Navijač sam košarke. Obožavam Evroligu da igram u Beogradu. Bili su mi prijatelji iz Italije. Gledali su Partizan i danas Zvezdu. Politika nije za mene. Znam da su Zvezda i Partizan igrali i prošle sezone Evroligu, a šta će biti, ne znam.

Upitan je za koga je juče navijao, Bajern ili Partizan.

- Nisam gledao utakmicu, rekao je Trinkijeri.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave