CRNO-BELI KRAH: Partizan izgubio četvrti put u nizu, nejaki Split ga nokautirao usred Beograda!

Novosti online

05. 02. 2024. u 20:42

Partizan je u priličnoj rezultatskoj krizi. Izgubio je četvrtu uzastopnu utakmicu, ali ovoga puta nije imao naspram sebe evroligaški tim, već KK Split koji je u Beograd došao kao deseti na tabeli ABA lige, a otišao uz pobedu od 67:74.

ЦРНО-БЕЛИ КРАХ: Партизан изгубио четврти пут у низу, нејаки Сплит га нокаутирао усред Београда!

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Crno-beli su posle dva uzastopna uspeha (trijumfi nad Megom i Žalgirisom) januar priveli kraju lošije - Partizan je izgubio od Crvene zvezde ABA derbi, a potom je prethodne nedelje "duplo kolo" u Evroligi započeo porazom od Monaka, u gostima.

Treće uzastopno gostovanje za ekipu Željka Obradovića bilo je Virtusu, u Bolonji, gde je pružen daleko bolji otpor (i doživljen neuspeh), ali se činilo da povratak kući i meč sa, objektivno, slabijim rivalom nego što je to potencijal crno-belih, može ABA šampionu da omogući da "prodiše" posle tri izgubljena meča u nizu.

Međutim, Splićani, koji su dosad ostvarili skromnih osam pobeda iz 18 nastupa u regionalnom prvenstvu, uopšte nisu došli u Arenu da statiraju ili, prosto, posluže kao "vreća za udaranje" i oporavak Partizanovog kadra. Istina, nakon što su crno-beli poveli sa 17:13 uz dobre role Avramovića i Ponitke, a "primirivanje" januarskog MVP-a regionalne lige, Šenona Šortera, malo ko je mislio da gosti kreću po nešto ozbiljnije kada su izjednačili na 24:24 u drugoj deonici.

A njihov ozbiljniji način pomogli su - suparnici: Partizan je do kraja prvog poluvremena promašio čak 11 od 13 šuteva iz igre, pa ne čudi što je, nakon serije dobrih poteza hrvatskog tima (za kog su petorica košarkaša jedan za drugim davali poene te crno-beli nisu znali koga pre da čuvaju) Split otišao na veliki predah sa velikom prednošću, čak 30:44.

Kako su igrali Saliven (13 poena za 14 minuta), pomenuti Šorter (osam u prve dve deonice, uz tri skoka i dve asistencije) i njihovi saigrači, činilo se da za Partizan sledi baš težak zadatak da u nastavku meča nadoknadi propušteno. Ipak, mogla je crno-bele da hrabri činjenica da su u skoro svim parametrima bili ujednačeni ili za nijansu čak i bolji od rivala, osim u šutiranju trojki (2/4, odnosno svega 14,3% uspešnosti, naspram splitskih 6/10, tj. 60%), pa bi značajnije popravljanje dalekometnog šuta bila jedno od onih stvari koje bi mogla da otvori put ka preokretu.

Međutim, sva nadanja "grobara" da će se taj preokret desiti veoma brzo - veoma brzo su i raspršena: Partizan je dao prva dva poena u drugom poluvremenu, a onda su gosti napravili 9:2 i otišli na ogromnih 34:53, na nevericu svih u Areni. Željko Obradović je tada zatražio tajmaut, sat je već pokazivao da je prošla skoro polovina treće četvrtine, a rešenja se nisu nazirala...

Ona treća trojka, koju su navijači domaćih priželjkivali "čim pre", desila tek iz 24. pokušaja (!), i to u 34. minutu. U međuvremenu, Kaboklo je bio i jedini koji je ofanzivno održavao domaćine "u životu", ali i igrač koji bi promašio po dva slobodna bacanja, što je samo dodatno izazivalo nevericu u Areni, gde je autsajder sve vreme imao dvocifrenu prednost.

Na to su se nadovezale i situacije kada bi, na -13, po četiri, pet puta u istoj akciji crno-beli šutirali iz reketa i nisu uspevali da postignu koš, pa je već tada, pred sredinu poslednje četvrtine, bilo jasno kome će pripasti ceo plen sa ovog meča. Ekipa trenera Slavena Rimca ta očekivanja je potom i opravdala, odbivši i dva poslednja naleta rivala.

Priliku da se prekine ovaj crni niz, Obradovićev tim će imati u četvrtak na istom mestu, kada će u Evroligi ugostiti 15-plasirani Bajern, koji sa učinkom 10-15 ima dve pobede manje od Partizana.

Što se ABA lige tiče, u njoj Zvezda i pored debakla u Podgorici vodi, sada sa 16-3, a slede Budućnost sa 14-5, te sa po 13-6 Cedevita Olimpija i Partizan, koji je protiv Splićana šutirao trojke pomalo neverovatnih 4/31.

ABA liga, 19. kolo - statistika


Partizan - Split 67:74 (19:17, 11:27, 15:15, 22:15)
Partizan: Smit 4p, 2sk, 2as (trojke 0/4), Vukčević nije igrao, Ledej 6p, 5k, 2as (trojke 0/2), Avramović 6 (trojke 1/6), Koprivica 4, Smailagić 4 (trojke 0/1), Jaramaz 4p, 5as, 3sk (trojke 0/2), Naneli 10 (trojke 1/6), Anđušić 6p, 4sk (trojke 2/6), Ponitka 8p, 8sk (trojke 0/3), Kaminski 8p, 7sk (trojke 0/1, Kaboklo 5p, 5sk
Split: Fanderburk 7p, 5sk, Perković 7p, 8sk, 3as, 4iz, Šorter 18p, 7sk, 3as, Saliven 15p, 4sk, Kalajžić 4, Tišma 2, Runjić 5, Kučić 6, Vuko 8, Perkušević, Dubravčić

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu