U BRAZIL PO VIZU: Košarkašice putuju na olimpijski kvalifikacioni turnir

Novosti online

03. 02. 2024. u 18:21

Ženska košarkaška reprezentacija u nedelju putuje preko Lisabona u brazilski Belem na FIBA olimpijski kvalifikacioni turnir na kojem će od 8. do 11. februara igrati protiv domaćeg Brazila, Nemačke i Australije.

У БРАЗИЛ ПО ВИЗУ: Кошаркашице путују на олимпијски квалификациони турнир

FOTO: KSS/N. PARAUŠIĆ

Ulog je plasman na treće uzastopne Olimpijske igre, izabranicama Marine Maljković biće potrebno da posle tri odigrana duela zauzmu jednu od prve tri pozicije u grupi. 

-Kao i uvek naša očekivanja su velika i nadamo se najboljem, nadamo se pobedama i ulazimo maksimalno ozbiljno u ovaj turnir, obzirom da nemamo dovoljno vremena koliko bismo želele za pripremu utakmica. Bićemo u punom sastavu tek kad stignemo u Brazil, ali vredno radimo i nadam se da ćemo biti spremne za 8. februar kada počinje takmičenje. Ranije smo se susretale sa svakom od naših rivalki u Belemu, a naviše problema očekujem protiv Australije, ekipe sa kojom smo igrali neke najteže utakmice, koje su čini mi se uvek posebno motivisane protiv nas. Sećamo se i ranijih Olimpijskih igara, gde smo se sastajali, tako da verujem da će ta utakmica biti veoma izazovna i teška, ali opet ne treba potceniti ni druge ekipe, naročito Brazil koji je domaćin – rekla je kapitenka srpskog nacionalnog tima Tina Krajišnik.

Sličnog razmišljanja je i njena saigračica Maša janković.

-To je izuzetno težak turnir, gde ćemo se sastati sa tri ekipe koje stižu sa tri različita kontinenta. U svaku utakmicu moramo da uđemo fokusirane i da budemo što bolje pripremljene, kako bi na najbolji mogući način mogle da izvršavamo sve zadatke koje selektorka bude postavila pred nas. Iskreno mislim da smo dobile jednu od težih kvalifikacionih grupa, ali sa druge strane možemo da dobijemo svaku ekipu samo ukoliko budemo fokusirane i ponašamo se kao pravi tim. Australija će biti naš najteži rival, ali smo uspele da ih pobedimo u kvalifikacijama za prošlo Svetsko prvenstvo. Nemačka je osvežila ekipu u odnosu na Evropsko prvenstvo sa sestrama Sabali i Brazil, koji će kao domaćin biti veoma nezgodan. Optimista sam i verujem u uspeh – istakla je reprezentativka Maša Janković.

Srbija turnir u Belemu otvara duelom protiv Nemačke, u četvrtak, 8. februara. Posle dana pauze, za vikend će odigrati i preostala dva meča – u subotu protiv Brazila i u nedelju protiv Australije. Plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbediće tri prvoplasirane ekipe.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)