DŽOEL EMBID DISKVALIFIKOVAN! Evo koga kladionice sada vide kao novog MVP NBA lige

Novosti online

02. 02. 2024. u 08:28

KOŠARKAŠ Filadelfija seventisiksersa Džoel Embid je pre nekoliko dana protiv Golden Stejt voriorsa doživeo novu povredu kolena, usled čega je ponovo morao da pauzira.

ЏОЕЛ ЕМБИД ДИСКВАЛИФИКОВАН! Ево кога кладионице сада виде као новог МВП НБА лиге

Foto AP

I biće tako i tokom vikenda, kada Seventisiksersi budu igrali protiv Bruklin netsa, dok će za to vreme biti obavljena nova procena njegove povrede.

U timu strahuju da je došlo do pucanja meniskusa kolena i ukoliko je to zaista slučaj, Džoel Embid će završiti sezonu.

Samim tim, šanse Filadelfije u ovoj takmičarskoj godini znatno opadaju, imajući u vidu uticaj koji branilac MVP trofeja ima za ovu ekipu. Što se tiče njegove MVP nagrade, u slučaju da završi sezonu, on ispada iz svake trke.

Džoel Embid je na četiri utakmice daleko da bude "diskvalifikovan" iz trke za MVP nagradu. Za sada, samo ga još teorija drži u trci za priznanje o najkorisnijem igraču NBA lige, da bi Embid ostao kandidat za MVP nagradu - postoje nova pravila o tome koliko utakmica sme da propusti - a sada je na samoj granici. 

Nakon što je prethodne noći propustio meč sa Jutom (koji je njegov tim dobio 127:124), malo je verovatno da će igrati protiv Netsa, Maveriksa, Voriorsa i Hoksa - sve utakmice koje čekaju njegov tim u narednih sedam dana.

Upravo zbog toga su i kladionice prestale da veruju u Džoela Embida. Sve do sada bio je apsolutni favorit za osvajanje MVP nagrade, ali nakon što je prvo "pobegao" od Jokića - i potom se povredio - prestala je vera u njega.

Sada američke kladionice daju kvotu 1,70 na Nikolu Jokića, osvajača nagrade iz 2021. i 2022. godine, dok mu je najveći protivkandidat Šaj Gildžis-Aleksander (3,75), kao predvodnik trenutno lidera Zapada. Treći kandidat je Luka Dončić (6,5), pa slede Janis Adetokumbo (8), Džejson Tejtum (41) i onda tek Džoel Embid (51). Sa svakom sledećom propuštenom utakmicom u narednih sedam dana, ta kvota će rasti, a onda će i definitivno Embid biti "diskvalifikovan".

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave