AMERI BAŠ BESNI ZBOG MUNDOBASKETA: Ovo što spremaju za Olimpijske igre "Pariz 2024" odavno nije viđeno!

Novosti online

23. 01. 2024. u 22:40

Činjenica da je "neprikosnovena američka košarka" ne samo ostala bez zlata na Svetskom prvenstvu, već je Mundobasket 2023 završila bez medalje, prilično je "probudila" najveće NBA zvezde.

АМЕРИ БАШ БЕСНИ ЗБОГ МУНДОБАСКЕТА: Ово што спремају за Олимпијске игре Париз 2024 одавно није виђено!

FOTO: FIBA.Basketball

Amerikanci su na prošlogodišnjem šampionatu planete izgubili od Litvanije u drugoj fazi, zatim u polufinalu od Nemačke, pa u meču za treće mesto, posle produžetka, od Kanade.


To kao da je razbesnelo najveće NBA asove, pa tako Lebron Džejms, prva zvezda Los Anđeles Lejkersa i možda najpoznatije aktivno košarkaško ime u Sjedinjenim Američkim Državama polako okuplja "tim snova" za Olimpijske igre čiji je domaćin Pariz 2024. godine. Otprilike, bio bi to nešto nalik onome što je legendarni "drim tim" bio 1992.

Džejms, koji na Igrama nije učestvovao od 2012, već je počeo da zove svoje slavne kolege ne bi li i oni krenuli sa njim po olimpijsko zlato.

I, danas mogu da se vide rezultati tih poziva.

Naime, Košarkaški savez SAD je obelodanio širi spisak igrača za pariske Igre, a spisak je prilično - nestvaran.

Kandidati da nose američki dres na Olimpijskim igrama 2024. su:

Bam Adebajo, Džeret Alen, Paolo Bankero, Dezmond Bejn, Skoti Barns, Devin Buker, Mikal Bridžis, Džejlin Braun, Džejlin Branson, Džimi Batler, Aleks Karuzo, Stef Kari, Entoni Dejvis, Kevin Durant, Entoni Edvards, Džoel Embid, Dearon Foks, Pol Džordž, Aron Gordon, Tajris Haliburton, Džejms Harden, Džoš Hart, Tajler Hiro, Džru Holidej, Čet Holmgren, Brendon Ingram, Kajri Irving, Džaren Džekson Džunior, Lebron Džejms, Kem Džonson, Voker Kesler, Kavai Lenard, Demijan Lilard, Donovan Mičel, Kris Pol, Bobi Portis, Ostin Rivs, Dankan Robinson, Džejson Tejtum, Derik Vajt i Tre Jang.

Džejms će, podsetimo, napuniti 39 godina u decembru i za njega bi parisko nadmetanje mogao da bude "poslednji ples", a Durant, koji je triput učestvovao na olimpijskim igrama, imaće 35 ovog leta i slično gleda na ovogodišnje Igre.


Sa druge strane, Kari, koji će imati 36 tokom takmičenja, nikada nije učestvovao na Olimpijskim igrama, ali je je osvojio Mundobaskete 2010. i 2014, te i on na pomenuti način vidi parisko nadmetanje - kao najbolju priliku za najlepši oproštaj od reprezentacije. Džejms, Durant i Kari su već pričali zajedno o tom poslednjem zajedničkom jurišu.


Tejtjum, Grin i Lilard su osvojili olimpijsko zlato u Tokiju 2021, a Durant je bio MVP tog tima, a šta tek reći o ostalim članovima šireg spiska na kome se prvi put našao i aktuelni MVP NBA lige, Džoel Embid, koji je pretprošle noći ubacio čak 70 poena...

Bonus video: JAKO MI JE KRIVO! Bogdan Bogdanović o porazu u finalu Svetskog prvenstva

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu