PARTIZAN JE EVERGRIN: Crno-beli košarkaši izazivaju masovno interesovanje na svakom gostovanju u ABA ligi

G. KELIĆ

17. 01. 2024. u 17:05

TRIBINE Draženovog doma u Zagrebu na meču između domaće Cibone i Partizana u okviru 16. kola ABA lige bile su ispunjene praktično do poslednjeg mesta, pošto zvanična statistika kazuje da je rutinskoj pobedi crno-belih (74:87) prisustvovalo tačno 4.000 gledalaca, daleko više nego na bilo kojoj utakmici "vukova s Tuškanca" ove sezone. Masovno interesovanje ljubitelja košarke, ali i ne samo njih, je trener Željko Obradović sa svojim izabranicima izazivao na svim ovogodišnjim gostovanjima u regionu, što se može videti po tome što su njihovi dolasci daleko prevazilazili prosečnu posetu mečeva pojedinih ekipa u aktuelnoj takmičarskoj godini.

ПАРТИЗАН ЈЕ ЕВЕРГРИН: Црно-бели кошаркаши изазивају масовно интересовање на сваком гостовању у АБА лиги

Photo: Cibona / Ivana Dergez

Brojke jasno govore da nijedan drugi tim na Jadranu nije gledaniji na strani od "parnog valjka". Ne računajući odlazak u Železnik na noge FMP, koji za okršaje sa crno-belima ne pušta u prodaju pojedinačne ulaznice, u svih preostalih sedam dosadašnjih gostovanja, Partizan je gledalo više ljudi nego bilo koju drugu ekipu koja je dolazila.

U domu Krke, u duelu sa crno-belima je na tribinama dvorane "Leon Štukelj" bilo 2.200 posetilaca, dok slovenački tim ove sezone prosečno gleda 1.079 ljudi. Kod Mege je praktično bio viđen ovogodišnji prosek, dok su hale u Ljubljani, Splitu, Zadru, Baru i Zagrebu bile ispunjene značajno više od proseka.

Ima tu i do toga što se navijači Partizana žive diljem cele bivše države, ali mnogo više i do toga što su crno-beli neprolazni evergrin koji svi hoće da vide, čuju i osete.

Crno-beli, inače, sledeći takmičarski meč igraju u Evroligi, u petak (20.15), protiv Panatinaikosa u gostima.

Na gostovanjima

Krka - Partizan 2.200 (1.079)

Mega - Partizan 1.500 (1.600)

Split - Partizan 2.000 (1.050)

Cedevita - Partizan 5.527 (1.657)

FMP - Partizan 470 (911)

Zadar - Partizan 8.500 (4.100)

Mornar - Partizan 3.000 (1.035)

Cibona - Partizan 4.000 (1.058)

* Poseta protiv Partizana (u zagradi prosek ove sezone)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu