ZVEZDA JUNAČKI U MILANU: Iz stroja redom ispadali Mitrović, Nedović i Tobi, ali crveno-beli nisu ustuknuli

V. Preradović

12. 01. 2024. u 07:50

KAO nikad u dosadašnjem delu sezone pokazali su košarkaši Crvene zvezde da imaju nepokolebljivost i ono što prekrivaju šortsevi. Nisu ni za pedalj odstupili u milanskoj tuči sa protivnikom koji se ne libi prljavih poteza. Iz stroja su ispadali jedan po jedan, ali su na kraju svi kao jedan proslavili junačku pobedu nad Armanijem - 76:62.

ЗВЕЗДА ЈУНАЧКИ У МИЛАНУ: Из строја редом испадали Митровић, Недовић и Тоби, али црвено-бели нису устукнули

Foto: Evroliga

Duel dva nepredvidiva tima, za koje nikad ne znate u kom odelu će izaći na teren. Crveno-beli su u modnoj prestonici Italije u prvom poluvremenu nosili ratnički oklop, čvrsto rešeni da se iskupe za poraz od nejakog Asvela. Sa Ilićem u startnoj petorci, jasna je bila namera trenera Sferopulosa da čvrstinom parira fizikalcima u ekipi kolege Mesine.

Posledice borbe prsa u prsa pogodile su isključivo Zvezdu. Retko se viđa, ili gotovo nikad da jedan tim praktično za minut ostane bez trojice igrača. Iz ringa ih je izbacio veteran širokih ramena i napumpanih bicepsa Kajl Hajns. Najpre sudar glavama sa Mitrovićem, pa ulazak u telo Nedoviću dok je bio u vazduhu, potom i podvlačenje pod Tobija koji je žestoko tresnuo o parket.

Odmah nakon te neverovatne kečerske sekvence, Gedraitis je ušao u košgetersku seriju i do odmora postigao 15 poena. Zvezda je u prvom poluvremenu imala i plus 19, imala je Teodosića koji je pod stalnim zvižducima publike podelio asistenciju sezone, ali ga je izdao šut sa trojkaške distance. Iz „stacionara“ se vratio Mitrović, nakratko i Nedović, ali je ubrzo u bolovima napustio teren. Snage su postale izjednačene, jer su domaćinu nedostajali Lo, Šilds, Beron, Mirotić i novajlija Mekgruder.

Milanezi su u nastavak ušli još čvršće, što je timu limitiranog talenta u ovom sastavu bio jedini put ka preokretu. Osećali su već uzdrmani crveno-beli svaki kontakt protivnika, koji je u uvodu treće četvrtine iz takve odbrane vezao devet lakih poena i dodatno podigao visoku temperaturu u dvorani, netipično za milanski „Forum“. Trebalo je izdržati period totalne ofanzive Milana svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima. Sudijski kriterijum savršeno je pratio takav stil igre Mesininog tima.

Nisu ustuknuli. Bolomboj je bio spreman da se žrtvuje za „pale“ drugove, Jago je u finišu treće četvrtine odigrao važnu ulogu dok se Teo na klupi borio da dođe do daha. Odbranjena je dvocifrena prednost na ulasku u poslednju deonicu, ali očekivao se još žešći napad milanskog Armanija. Bilo je i zle krvi. Hanga nije oćutao doskorašnjem saigraču Nejpiru udarac sa leđa, obojica su zaradila tehničku grešku i već u sledećem napadu Zvezdin univerzalac mu se revanširao na košarkaški način.

Više se nije radilo samo o bici za vrednu pobedu, stvari na terenu postale su i lične prirode. Teo je prvom trojkom iz šestog pokušaja vratio dvocifrenu razliku pet minuta pre kraja i odmah posle prvog koša iz igre izašao sa dušom u nosu. Odmorio se i vratio na vreme da asistira Gedraitisu za akciju „dva plus jedan“, smesti trojku u dno mrežice i gestikulacijom pokaže kraj navijačima domačina, koji su već krenuli ka izlazima dvorane...

MILANO - C. ZVEZDA 62:76 (15:23, 16:24, 16:10, 15:19)

DVORANA „Forum“. Gledalaca: 9.358. Sudije: Latiševs, Alijaga, Kovalski.

MILANO: Pojtres 12, Bortolani 14, Tonut 5, Meli 5 (5 sk), Nejpir 6 (1/4 za dva, 1/6 za tri), Kamagate, Riči, Flakadori 4, Hol 6, Karuso, Hajns 6, Fojtman 4.

C. ZVEZDA: Teodosić 9 (0/3 za dva, 2/7 za tri, 5 as), Hanga 7 (6 sk, 3 as), Davidovac 3, Mitrović 6, Lazić (5 sk), Tobi, Bolomboj 14 (6/10 za dva, 6 sk), Ilić, Nedović 8, Gedraitis 22 (5/8 za dva, 2/3 za tri, 6 sk), Gilespi 2, Dos Santos 5.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)