VRUĆE KESTENJE U MILANU: Zvezda traži iskupljenje za težak šamar u Lionu

V. Preradović

11. 01. 2024. u 05:00

KORAK napred, nazad dva. Siže Zvezdine priče u Evroligi ove sezone, u kojoj je protekle nedelje prvi put vezala dve pobede i potom polila svoje navijače hladnom vodom porazom od Asvela u Lionu. Sa učinkom 8-12 preselila je se u Milano, gde u četvrtak (20.30) traži šansu da brejkom ponovo privremeno podgreje nadu za plasman u plej-of.

ВРУЋЕ КЕСТЕЊЕ У МИЛАНУ: Звезда тражи искупљење за тежак шамар у Лиону

Foto: KK C. zvezda

- Teško mi pada poraz zato što ova ekipa Asvela nema šta da traži protiv nas, barem tako mislim. Razočaran sam. Došli smo po pobedu, koja bi nam mnogo značila na rezultatskom planu, a odigrali smo izuzetno loše. Očajan poraz - neutešno je posle meča u Lionu izgledao Nemanja Nedović, koji je sa 26 poena izjednačio lični rekord sezone. - Ne obraćam pažnju na ličnu statistiku, bitno mi je da ekipa dobro igra. I dobro smo igrali na početku, stvarno ne znam zašto nismo nastavili tim putem.

Milano je u prvom delu sezone protutnjao kroz Beograd u momentu kada su krojevi Armanijevog odela stajali na pogrešnom mestu (93:71). U međuvremenu su odrađene popravke, dobio je tri od poslednja četiri meča i uspinje se ka plej-in zoni. U središtu pažnje biće duel doskorašnjih saigrača, Miloša Teodosića i Šabaza Nejpira, dežurnog krivca za Zvezdina posrtanja u većini evroligaških utakmica. U prethodne tri utakmice u starom jatu prosečno je beležio 10,7 poena i pet asistencija, sa lošim procentom šuta ispod 30 odsto.

- Igramo protiv ekipe koja je pokazala konzistentnost i odbrambeno i napadački, to posebno važi za utakmice koje su igrali kod kuće - kaže trener crveno-belih Janis Sferopulos. - Osnovno je da moramo da odigramo znatno bolje i individualnu I timsku odbranu kako bismo uopšte došli u priliku da se izborimo za našu šansu za pobedu.

Odlukom lokalnih vlasti neće biti Zvezdinih navijača, koji su prethodnih sezona bili veoma brojni u milanskom "Forumu".

- Ključno je da ne poletiš kada ide dobro i ne padneš kada je loše. Važna je sredina, tako moramo da pristupimo utakmici sa Milanom. Nadam se da će svi biti spremni - konstatuje Nedović.

To se odnosi na Luku Mitrovića, koji je u Lionu propustio četvrtu utakmicu zbog oporavka od povrede kolena.

RASPORED

11.1. Milano - Zvezda

18.1. C. zvezda - Baskonija

25.1. Alba - C. zvezda

30.1. C. zvezda - Valensija

2.2. C. zvezda - Barselona

9.2. C. zvezda - Žalgiris

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića