KOŠARKA JE ZATEČENA: Broni DŽejms, Lebronov sin, umalo umro na terenu - a četiri meseca kasnije se vraća sportu!

Novosti online

30. 11. 2023. u 20:44

BRONI Džejms, sin jednog od najboljih košarkaša svih vremena, Lebrona, jedva je preživeo ono što mu se desilo na treningu u julu, a danas je njegova porodica saopštila da se vraća "igri pod obručima".

КОШАРКА ЈЕ ЗАТЕЧЕНА: Брони Џејмс, Лебронов син, умало умро на терену - а четири месеца касније се враћа спорту!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, tokom julskog treninga, Broni Džejms je doživeo akutni zastoj srca.

U pitanju je jedno je od najhitnijih stanja u medicini i zahteva i brzu dijagnozu i brzo lečenje, jer je vreme za preživljavanje od momenta nastanka zastoja u radu srca do započinjanja mera reanimacije - veoma ograničeno i izražava se u sekundama. 

Dokazano je da ako sa unutar 240 sekundi (četiri minuta) od prestanka cirkulacije ne započne sa merama reanimacije (srčanoplućnom (kardiopulmonalnom) i moždanom (cerebralnom, KPCR)), nastaje nepovratno oštećenje mozga. Ipak, brza reakcija medicinskog osoblja univerzitetskog tima Južna Kalifornija, popularnih USC "trojanaca", sprečila je najgore.

I, na iznenađenje mnogih, posle samo četiri meseca, Lebornov sin se vraća košarci.

"Novosti" vam u celosti prenose saopštenje porodice Džejms:

- - Broni Džejms je dobio dozvolu od strane doktora da se u potpunosti vrati košarci. Imaće poslednju proveru od strane nadležnih na Univerzitetu Južna Kalifornija (USC) ove sedmice, a sa treninzima će nastaviti sledeće nedelje, posle čega sledi povratak utakmicama. Porodica Džejms bi želela da ovim putem izrazi zahvalnost neverovatnom medicinskom osoblju, celoj USC zajednici i naročito brojnim prijateljima, članovima porocie i navijačima za ljubav i podršku. - naglašava se u saopštenju.

Broni Džejms je, poput oca, i sam vrlo dobar košarkaš, a pred ovaj akutni zastoj srca predviđala mu se i solidna NBA karijera.

Da li će do nje doći posle ovog medicinskog izazova, ostaje da se vidi, ali imajući u vidu da je bilo slučajeva da profesionalni sportisti nastave karijeru posle sličnih situacija,  poput danske fudbalske zvezde Kristijana Eriksena, nije isključeno da se Lebornov naslednik i dalje na ozbiljnom nivu bavi "igrom pod obručima".

Broni Džejms - biografija

Broni Džejms ima 19 godina (rođen je 6. oktobra 2004. u Ohaju, u američkoj saveznoj državi Klivlend. Bio je svestrani sportista od malih nogu, mada mu je otac zabranio američki fudbal i hokej iz straha za bezbednost naslednika. Uživajući u klasičnom fudbalu i košarci, ipak je odabrao "očev sport" u kome se dobro pokazao u osnovnim i srednjim školama u kojima je igrao. Zbog Lebrona i njegove ogromne popularnosti, Bronijevi potezi sa košarkaških mečeva privlačili su onlajn pažnju i dok je imao samo devet godina.

Sada, visok 191 cm i težak 82 kilogram, kao plejmejker i, po potrebi, bek-šuter, prihvatio je poziv čuvenih "trojanaca" da kod njih gradi karijeru. Od košarkaških skauta je dobijao visoke ocene za šut i odbranu, ali fizička građa "ne deluje im" kao dovoljna za blistavu NBA karijeru. Bronijev kum je, inače, jedan od najboljih NBA plejmejkera, Kris Pol.

Ako vas se o košarci zanima, pratite je na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)