PARTIZAN PAO NAKON VELIKE DRAME: Crno-beli poraženi u Turskoj

Novosti online

24. 11. 2023. u 17:07 >> 18:31

Košarkaši Partizana izgubili su na gostovanju Efesu u okviru 10. kola Evrolige rezultatom 100:94

ПАРТИЗАН ПАО НАКОН ВЕЛИКЕ ДРАМЕ: Црно-бели поражени у Турској

Foto: Twitter/ KK Partizan

Partizan se sjajno uveo šuterski u ovaj meč. Na početku su trojke pogađali centri, Kaboklo i Kaminski, a zatim i Pi Džej Doužer. Efes je malo kasnije upalio motore, ali uspevaju i oni nekoliko trojki da pogode do kraja prve četvrtine i tako izjednače rezultat, te se na prvi odmor otišlo nerešenim rezultatom.

Druge četvrtina se igrala takođe u dobrom ritmu, obe ekipe su pogađale većinu svojih šuteva. Darijus Tompson je pravio veliku razliku na parketu, uspeva je i da razigra ali i da poentira u nekoliko navrata i odvoji Efes na pet poeni prednosti na kraju druge deonice. Partizan je imao dosta problema sa izgubljenim loptama, pošto ih je imao čak osam u prvih 20 minuta igre.

Treća četvrtina je u potpunosti pripala Partizana, crno-beli prave neverovatnu seriju i fenomenalnom igrom prvenstveno Doužera i Kaminskog odlaze na +10 uoči poslednje deonice.

Neverovatna poslednja deonica turske ekipe. Larkin je preuzeo odgovornost i maltene sve pogodio što je šutnuo. Efes je dao 34 poena u poslednjih 10 minuta, a dozvolio protivniku ''samo'' 18, te stigao do bitne pobede.

Najefikasniji u Partizanu bio je Frenk Kaminski sa 24 poena, a pratili su ga Pi Džej Doužer sa 21 i Džejms Naneli sa 16. Kod Efesa je najefikasniji bio Šejn Larkin sa 27 poena, Darijus Tompson je dao 18, Ante Žižić i Vil Klajburn po 12, a Derek Vilis 10.

Partizan je nakon ovog poraza na skoru od četiri pobede i šest poraza, dok je Efes na polovičnom učinku od po 5 pobeda i poraza.

Kraj utakmice, Efes - Partizan (100:94)

40' ''Rafalna paljba'' Efesa. Larkin igra neverovatan meč, novom trojkom donosi velikih sedam poena prednosti domaćoj ekipi. Međutim na drugoj strani uzvraća trojkom i Doužer, te na 30 sekundi do kraja smanjuje prednost turske ekipe na četiri poena razlike.

Fauliran je Larkin koji je pogodio oba bacanja. Partizan nakon tajm-auta gubi loptu, ali se posed vraća u ruke Ponitke koji je fauliran. Ponitka zbog povrede izlazi, a umesto njega je Anđušić izveo dva slobodna bacanja koja je uspeo da pogodi.

Džons je zapečatirao sudbinu crno-belih sa linije penala i doneo pobedu Efesu od 100:94.

39' Doužer je nakon solo prodora položio loptu u koš, ali Efes ponovo ima odgovor. Ovog puta je Bobua pogodio van linije 6,75.

38' Kaminski smanjuje prednost Partizana, ali Larkin pogađa neverovatnu trojku i odvodi Efes na pet poena prednosti, 90:85.

37' Darius Tompson igra jednu od boljih partija od kad je došao letos u ekipu Efesa iz Baskonije. Pogodio je šut za tri poena i doneo izjednačenje turskoj ekipi, 83:83. Jaramaz gubi loptu i pravi nesportski faul, a Larkin to kažnjava i pogađa oba bacanja.

36' Smailagić gubi loptu što koristi Larkin i smanjuje prednost na jedan poen razlike. Zamalo da Smailagić opet izgubi loptu, ali se sve dobro završilo za crno-bele pošto je Doužer uspeo da zakuca loptu u koš.

35' Naneli je uspeo da izbori tri slobodna bacanja, faul je napravio Ante Žižić. Partizanov amerikanac uspeva da postigne sva tri bacanja i ponovo odalji crno-bele na tri poena razlike.

34' Fauliran je Žižić prilikom ofanzivnog skoka i ima dva penala, koja realizuje i izjednačuje rezultat.

33' Klajburn pravi seriju od svojih pet poena, ali i Anđušić uspeva da pogodi težak šut. 76:78

32' Nakon tajm-auta nije bio dobar napad Partizana, Jaramaz je uzeo težak šut za tri poena i promašio, a Klajburn sa druge strane preko Kaminskog postiže dvojku. Ipak sada Partizan uspeva da odgovori, Anđušić je napravio sjajan prodor i nakon faula realizovao dva slobodna bacanja, 71:76

31' Prvi napad u poslednjem kvartalu ima Efes. Ante Žižić sa linije penala smanjuje prednost Efesa na osam poena prednosti. ''Parni valjak'' gubi loptu, a turska ekipa pogađa trojku i za samo 45 sekundi uspeva da prepolovi prednost.

Kraj treće četvrtine

30' Neverovatan je Šej Larkin. Doužer je pogodio trojku, a Larkin je u petoj sekundi napada uspeo da pogodi uz faul i neutrališe trojku crno-belih. Partizn je imao pretposlednji napad u trećoj deonici, Ponitka je fauliran a uz to je i klupa Efesa dobila tehničku. Prvo Naneli koristi jedno a zatim i Ponitka dva slobodna bacanja, i odvodi crno-bele na +8 što je i najveća razlika izabranika Željka Obradovića na ovom meču. Poslednji napad u četvrtini je ipak za Partizan, a crno-beli uspevaju to da iskoriste trojkom Kaminskog u poslednjoj sekundi. 10 je razlike za Partizan uoči poslednjih 10 minuta.

29' Partizan je napravio seriju od 9-2. Prvo je poentirao Kaminski a zatim sjajnom asistencijom upošljava Ponitku koji odvodi aktuelnog šampiona ABA lige na četiri poena prednosti, 60:64.

28' Džons pogađa uz faul, međutim ne uspeva da iskoristi dodatno bacanje. Napad crno-belih u trećoj deonici predvodi Pi Džej Doužer koji je fauliran i nakon dva penala sa kojih je bio polovičan izjednačuje rezultat, 60:60.

27' Partizan je ponovo imao napad za prednost nakon dužeg vremena, ali Kaminski pravi korake. Efes ne koristi napad, zatim Naneli pogađa i Partizan ponovo vodi na ovom meču, 58:59.

26' Kaboklo ne uspeva da iskorist čisto polaganje za prednost crno-belih a na drugoj strani to kažnjava Žižić lakim košem za dva poena, 58:55. Nakon TV tajm-auta Naneli uspeva da pogodi dva bacanja za crno-bele i ponovo spusti prednost na jedan poen razlike.

25' Ponovo je Naneli na ofanzivnom skoku, treći za njega ovo veče i crno-beli prilaze na minus od samo jednog poena prednosti, 56:55.

24' Doužer je ukrao loptu i uspeo da položi loptu u koš, a onda crno-beli nakon neiskorišćenog napada Efesa imaju posed za izjednačenje ali Pi Džej Doužer maši otvorenu trojku, 56:53.

23' Osmani ne uspeva da pogodi, ali je Žižić na ofanzivnom skoku te upisuje nove poene za svoju ekipu. Crno-beli prave faul u napadu, a odmah nakon toga i Erdžan Osmani nepropsino postavlja blok i ''vraća'' Partizanu za uslugu, 54:47

22' Pogađa Naneli nakon ofanzivnog skoka, dok Efes ne uspeva da iskoristi svoj posed.

21' Crno-beli ne koriste prvi napad u trećoj deonici, dok s druge strane Larkin uspeva da položi loptu u koš, 52:45.

Kraj druge četvrtine (50:45)

20' Previše prostora Partizan daje Darijusu Tompsonu koji to opet koristi šutem za tri poena. Odmah uzvraća Smailagić na drugoj strani, a trener Čan odmah uzima tajm-aut. Efes ne uspeva da pogodi šut za tri poena, Partizan kreće u kontra napad gde je Bruno Kaboklo fauliran. Brazilac je uspeo da pogodi jedno od dva slobodna bacanja. Ipak Efes završava drugu deonicu slobodnim bacanjima, Džons je bio polovičan i turska e kipa odlazi sa pet poena prednosti na petnaestominutnu pauzu.

19' Pi Džej Doužer ponovo pogađa trojku nakon izgubljene lopte Efesa. To je njegova druga na meču, a crno-beli se rezultatski vraćaju u ovaj meč, 44:39.

18' Izabranici Željka Obradovića gube ponovo loptu, osmu na ovom meču, što ponovo kažnjava Tompson dugom dvojkom. Kaminski drži crno-bele u životu, uspeo je da obezbedi sebi dva bacanja koja je realizovao polovično, ali ofanzivni skok hvata Kaboklo i sada on nakon faula Vilisa ima dva slobodna bacanja. I on je bio polovičan sa linije penala, 44:36.

17' Zaboravili su igrači Efesa Ponitku koji pogađa otvorenu trojku. Darius Tompson je ponovo precizan na drugoj strani parketa, 42:34.

16' Nakon tajm-aut Željka Obradovića crno-beli uspevaju preko Kaminskog da stignu do poena. Vilis na drugoj strani uspeva da iznudi dva slobodna bacanja, faulirao ga je Pi Džej Doužer. Nekadašnji košarkaš Huventuda uspeva da pogodi oba i vraća razliku na devet poena prednosti za tursku ekipu.

15' Crno-beli gube loptu, Darius Tompson je krade i pokušava da završi polaganjem međutim promašuje, ali Džons to prikucava. Partizan želi što pre da stigne do novih poena i to uspevaju pogotkom Nanelija, ali Efes ne prestaje sa serijom i ponovo pogađa Dariijus Tompson, te upisuje nove poene za svoju ekipu, koja ima najvećih +9, 38:29.

14' Larkin je ponovo sam, i ponovo ubacuje trojku crno-belima. Obradović je ljut na pojedine igrače zbog ispadanja u odbrani i odmah pravi izmene. Ponovo su na parketu Naneli i Ponitka umesto Jaramaza i Smailagića.

13' Kaminski je ispalio novu trojku ali nije uspeo da pogodi, Efes ide u kontra napad, lopta stiže do Larkina koji je uspeo da pogodi za tri i donese novu prednost turskoj ekipi, 29:27.

12' Kakvo kucanje Frenka Kaminskog! Primio je loptu na liniji za slobodna bacanja, zaleteo se i moćno zakucao. Efes ne uspeva da pogodi šut sa poludistance, dok Danilo Anđušić to kažnjava novom trojkom, 26:27

11' Crno-beli otvaraju posedom drugu deonicu, a Alen Smailagić ne uspeva da pogodi težak šut za dva poena, dok sa druge strane Osmani uspeva da iznudi dva slobodna bacanja, koje je realizovao.

Kraj prve četvrtine (22:22).

10' Ušli smo u poslednji minut prve četvrtine, Vil Klajburn je krenuo u prodor a faulirao ga je Alen Smajlagić i bivši igrač CSKA Moskve je iznudio dva slobodna bacanja. Prvi put je bio neprecizan, dok je drugi put pogodio. Poslednji napad u prvoj deonici ima Partizan, koji Jaramaz ne koristi, ali Zek Ledej nakon ofanzivnog skoka u poslednjoj sekundi uspeva da položi loptu u koš, 22:22.

9' Efes još bolje šuterski ulazi u ovaj meč, Vilis je pogodio svoju drugu trojku na meču i prvi put doneo prednost domaćoj ekipi, ali odmah sa druge strane Naneli kažnjava loše vraćanje u odbranu domaće ekipe i pogađa dva slobodna bacanja nakon faula Larkina. 21:20

8' Neverovatan pogodak Tarika Džonsa preko Zeda Ledeja, nakon čega dobija tehnički grešku zbog protesta pošto je smatrao da je bio i fauliran. Naneli šutira bacanje za tehničku, ali nije uspeo da pogodi. Crno-beli imaju napad, koji nije uspeo da iskoristi Ponitka šutem za dva poena, ali Kaboklo stiže do ofanzivnog skoka i to realizuje.

7' Kaminski je namestio ''nišanske sprave'', ponovo šutem van linije 6.75 pravi porlbeme Efesu. Domaćini gledaju da ubrzaju meč, što im uspeva a Bobua je ostao sam na liniji za tri poena i pogodio. 14:16

6' Kaboklo se takođe sjajno uvodi u ovaj meč, sada je snažno zakucao i doneo prednost od pet poena razlike aktuelnom šampionu ABA lige. 8:13

5' Sjajno šuterski Partizan ulazi u ovaj meč, Kaminski je asistirao do Doužera koji pogađa trojku iz kornera. S druge strane Ante Žižić preko Kabokla uspeva da pogodi šut za dva poena, 8:11

4' Poentira Frenk Kaminski, a onda ide brzi napad Efesa i Rodri Bobua je imao lagano polaganje, 6:8

3' Partizan dva napada za redom gubi loptu, prvi put je to uspeo da iskoristi Darius Tompson pogotkom za 2 poena, dok drugi napad nisu uspeli da reše.

2' Centri Partizana donose crno-belima prednost na početku meča, Bruno Kaboklo je sada bio strelac za tri poena. Efes odmah ide u brzi napad a to koristi Derik Vilis šutem sa poludistance, 2:6.

1' Počeo je meč u Istanbulu! Prvi napad na meču ima domaćin ovog meča, a otvaraju promašajem Rodrija Buboe šutem za 2 poena, dok na drugoj strani Kaminski uzvraća pogođenom trojkom, 0:3.

UOČI MEČA:

Dvostruki šampion Evrope je u prošlom kolu poražen od Milana rezultatom 92:76 i imaju drugu najslabiju odbranu gde primaju u proseku 86 poena po utakmici. Erdem Čan je ove sezone preuzeo ekipu ali kako stvari stoje, ozbiljnije rezultate možemo očekivati tek sledeće godine.

Ovi rivali su se prošle godine sastali dva puta i Partizan je u oba navrata slavio.

Partizan na ovo gostovanje dolazi bez tri bitna igrača, Alekse Avramovića, Kevina Pantera i Uroša Trifunovića.

Partizan je do sada u odigranih pet utakmica u gostima zabeležio samo jedan trijumf i to protiv Asvela. Crno-beli su gubili redom od Makabija, Olimpijakosa, Baskonije i Bajerna.

Željko Obradović je pred ovaj meć istakao da je Efes ekipa koja je projektovana za velike ciljeve, da ima kvalitete u napadu i odbrani, dok dobro poznaje i trenera.

- Bio mi je pomoćnik sedam godina u Fenerbahčeu - podsetio je Obradović na karijerni put Erdema Džana koji ga je letos poljubio u ruku, nakon što su igrali jedan protiv drugog na pripremama.

Ističe da Partizan mora da igra bolju odbranu, koju je evidentirao kao najslabiju tačku tima, ali dodaje da nema vremena da se pati ili raduje previše. Želi da na svakoj utakmici vidi maksimalan pristup i da igrači izvlače pouke iz grešaka.

- Nećemo odustati od toga, to je valjda najvažnije, da veruješ sam sebi. Ako si izgubio par utakmica gde odlučuje jedna lopta, jedan posed, onda ti je jasno da baš svaki skok, izgubljena lopta, svaka dobra i loša odluka dovodi do toga da si uspešan ili nisi. Na kraju krajeva, takav je naš život i posao, jedna lopta ti odlučuje uvek o svemu - naglasio je trener Partizana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!