SRBIN ZADIVIO EVROPU: Evo šta je uradio klubu koji ga je otpustio posle manje od mesec dana (VIDEO)

Novosti online

15. 11. 2023. u 17:44

Srpska košarka ume prilično da zadivi svet, a to se ne odnosi samo na igrače, već i na trenere.

СРБИН ЗАДИВИО ЕВРОПУ: Ево шта је урадио клубу који га је отпустио после мање од месец дана (ВИДЕО)

FOTO: Arhiva Novosti

Potvrda stiže iz Evrokupa, u kome se desilo pravo malo čudo. U režiji Srbina.


Naime, nakon što je pet godina trenirao Lietkabelis, Nenad Čanak je dobio veliku ponudu od Turk Telekoma da preuzme taj turski klub. Prihvatio je taj poziv, a onda je doživeo da dobije otkaz manje od mesec dana nakon početka sezone.


I, kao u filmskoj priči, ne samo da se vratio u Litkabelis, nego je posle svega 20 dana došao na red meč sa... pogađate kime? Turk Telekomom.


Isprva se činilo da će turska ekipa odneti pobedu, imala je 75:86 uz 109 sekundi do kraja, ali... Tih +11 ne samo da nije bilo dovoljno za pobedu, već se dogodilo čudo:


Čankova ekipa je izborila produžetak, a uz fantastičnu partiju Gediminisa Orelika, koji je u poslednjih šest minuta četvrte deonice i pet dodatnih, ubacio 16 od svog 31 poena, uz osam trojki (iz 14 pokušaja) - na kraju pobedila Turke.

I to na nestvaan način - konačan rezultat glasio je 93:86, jer od pomenutog vođstva od 11 razlike na 1:49 do kraja četvrte deonice Turk Telekom nije uspeo da postigne nijedan jedini poen, uključujući tu i svih pet minuta produžetka (7:0 je bilo za Čankov tim u tom segmentu).

Inače, na tabeli grupe B Evrokupa, Litekabelis je posle sedmog kola sedmi, sa učinkom 3-4, a Turk Telekom dve pozicije niže, sa 1-6. U plej-of ide po šest najboljih ekipa.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave