PADA FENER ILI SE SMEŠI FENJER: Zvezdi neophodna bar jedna pobeda u duplom programu Evrolige

V. Preradović

14. 11. 2023. u 17:06

MOTO Evrolige glasi - svaka utakmica je važna. U Zvezdinom slučaju, predstojeće dve u okviru duplog sedmičnog programa mogle bi da budu i sudbinski važne za plej-of planove.

ПАДА ФЕНЕР ИЛИ СЕ СМЕШИ ФЕЊЕР: Звезди неопходна бар једна победа у дуплом програму Евролиге

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Večeras se u "Arenu" vraća Fenerbahče (20.45) nakon što se na istom mestu u prošlom kolu protiv Partizana sapleo na svoju nogu, crveno-beli potom u četvrtak gostuju Olimpijakosu koji je vezao dva poraza.

Da su u Barseloni uspeli da sačuvaju mirnu glavu u poslednjem minutu, rasterećenije bi uhodali u ovu nedelju. Ovako, sa učinkom 2-5, jedna pobeda u dva izuzetno teška meča je minimalna norma za ostanak na konkurentnoj poziciji. Dve pobede izvele bi ih na čistinu odakle puca pogled na gornji dom, dva poraza približila bi ih fenjeru i potkopala veru u bolju sutrašnjicu.

Nema sumnje da Fenerbahče u uvodu sezone deluje daleko autoritativnije, nanizao je četiri pobede do duela sa Partizanom u kojem je prosuo 15 poena prednosti. Takođe, nema sumnje da je Zvezdi potrebno više od onoga što je prikazala protiv Bajerna i u prvom poluvremenu meča u Barseloni. Pre svega joj je potrebno da utegne odbranu u okviru mogućnosti tima selektiranog tako da ne može da postane defanzivna sila. Trener Janis Sferopulos je na tim principima dva puta odveo Olimpijakos do finala Evrolige, ali sa igračima drugačijih karakteristika.

U mečevima sa ovakvim protivnicima Zvezdina konstrukcija teško može da izdrži težinu bez potpore igrača projektovanih za glavne oslonce. Šabaz Nejpir jeste igrač plemenitog kova, ali pod hitno mora da se stavi u funkciju tima i izbaci iz glave demone. Ako mu to pođe za rukom, videćemo ga kako seče svaku odbranu kao da je od putera. Čini se da je Miloš Teodosić pronašao pravu meru urođenog liderstva i ograničenja koja sobom nose pozne igračke godine, sigurno će biti spreman da stane na crtu mladom i poletnom Madaru, prekaljenom Vilbekinu i svestranom Guduriću, čiji je nastup protiv bivšeg tima pod znakom pitanja.

Majka Tobija, Džoela Bolomboja i Luku Mitrovića čeka duel u reketu sa snažnim Motlijem i ogromnim Papajanisom, centrima koji u proseku proizvode dvadesetak poena u svakom meču i veoma su bitni za sistem trenera Dimitrisa Itudisa. Očekuje se povratak u tim Adama Hange, u odsustvu Branka Lazića krucijalnog za Zvezdinu odbranu na protivničkim bekovima, koji će pokušati da ovlaži barut u ruci Dorsija, drugog najefikasnijeg igrača Fenera u dosadašnjem toku sezone.

Velika je verovatnoća da će "Arena" biti poprište još jedne dramatične borbe. Džrveno-beli su pet puta poklekli u neizvesnim završnicama i poslednji je čas da počnu da se menjaju da im to ne bi prešlo u naviku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)