CRNO-BELI TAKSI U RIKVERCU: Igrači Partizana kao da su se upoznali u svlačionici pre početka meča

V. Preradović

18. 10. 2023. u 20:14

DOMAĆA premijera Partizana u Evroligi najavljena je efektnim spotom sa Bogdanom Diklićem kao taksistom koji vozi gratis do „Arene“. Tribine krcate kao da su navijači i karte dobili gratis. Počašćena je i Barselona, kao na crvenom tepihu prošetala se do osme uzastopne pobede nad crno-belima (92:83), koji imaju o čemu da razmišljaju na početku sezone. Samo im manjka vremena, jer već u četvrtak (20.15) gostuju Olimpijakosu u 4. kolu Evrolige.

ЦРНО-БЕЛИ ТАКСИ У РИКВЕРЦУ: Играчи Партизана као да су се упознали у свлачионици пре почетка меча

FOTO: Tanjug

Ako ostavimo po strani meč sa Asvelom, igra Partizana izgleda kao da je Diklić nasumično skupljao igrače i dovozio ih na utakmicu. Čak bi i tako okupljena grupa verovatno imala više od tri asistencije u prvom poluvremenu (ukupno 11). Ovde se radi o timu sa ne mnogo izmena u odnosu na prošlogodišnji, koji deluje kao da su se igrači upoznali u svlačionici pre utakmice.

Kevin Panter igra neku svoju paralelnu utakmicu, Svetsko prvenstvo dalo je Aleksi Avramoviću više slave nego što može da ponese, za 20 minuta ispalio je čak 15 hitaca ka košu Barse. Zek Ledej retko izlazi iz igre iako bi mu klupa pomogla da se presabere, Alen Smailagić je preko leta ostao bez mase koja bi mu pomogla da se izbori sa protivničkim centrima u reketu. Češće se viđa kako pada nego kako skače. Teško je dokučiti kako je Frenk tenk Kaminski dobio taj nadimak u NBA, osim ako nije u pitanju samo prigodna rima. Navijači Partizana do sada nisu videli ništa ni od Frenka ni od tenka.

Katalonci su imali 16 ofanzivnih skokova, pa nisu morali da brinu o promašajima. Nisu prvi koji su prisvojili reket crno-belih, skoro sasvim ispražnjen odbrambenom koncepcijom konstantnog preuzimanja sa visokim izlascima centara. Još jedan centar ne bi rešio problem jer se radi o sistemskoj grešci, koju protivnici sve češće i sve obilnije eksploatišu.

- U ovom timu ima dosta kvaliteta, potrebno je da analiziramo sebe i vidimo zašto neke stvari radimo brzopleto, zbog čega nam se dešava da protivničke ekipe budu agresivnije i snažnije. Sitne, male stvari, koje donose boljitak u igri i rezultate - rekao je Obradović.

PONOVO BEZ PONITKE

MATEUŠ Ponitka nije bio u sastavu za meč sa Barselonom, neće ga biti ni za okršaj sa Olimpijakosom.

- Kada je došao na utakmicu osetio je bol u ramenu, takav da je prosto bilo nemoguće da igra - rekao je Obradović. - Ponitku smo doveli da nam pomogne, ali neće biti u mogućnosti da to učini ni u Pireju. On je divan momak, koji ima veliku želju da igra. Kada sam otišao u sobu kod fizioterapeuta, bio je toliko tužan što neće biti u timu da je to za priču.

Male stvari mogu da naprave prevagu protiv Olimpijakosa koji, kao i velika većina evroligaša izuzev Reala, odaje utisak da je u rikvercu u odnosu na prošlu sezonu. Finalista fajnal-fora je vezao dva poraza, prethodni u Milanu sa svega 53 postignuta poena, što bi trebalo da uključi svako crveno svetlo u pirejskoj luci. Da Nikola Milutinov nije uspeo da se zadrži na svom nivou (15 poena), približio bi se rekordno niskim brojkama u istoriji takmičenja.

Obradović ne misli da je vreme za alarme...

- Ovo nije pitanje naredne dve utakmice, odigrali smo tek tri, pred nama je još 31. Kada sam se prvi put obraćao, rekao sam da u prva četiri meseca igramo 42 utakmice.

Prethodna sezona daje mu pravo da tako misli, ali rani signali u ovoj ne udaraju temelj javno proklamovanoj nameri da se načini korak više.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?