VIŠE NEMA ŠALE: MVP NBA lige mora da se odluči! Ili igra za reprezentaciju, ili ne - postavljen mu je ultimatum

Novosti online

25. 09. 2023. u 20:54

Nikola Jokić je bio i ostao sastavni deo reprezentacije Srbije, potvrdio je to selektor Svetislav Pešić posle osvajanja srebra na Svetskom prvenstvu, takmičenju ka kome je "orlove" MVP NBA finala i pogurao u sjajnom kvalifikacionom okršaju sa Janisom Adetokumboom i Grcima, ali dok se ne dovodi u pitanje da li za Jokića ima mesta na budućem srpskom spisku za Olimpijske igre u Parizu 2024, aktuelni MVP Džoel Embid mora prilično brzo da donese odluku.

ВИШЕ НЕМА ШАЛЕ: МВП НБА лиге мора да се одлучи! Или игра за репрезентацију, или не - постављен му је ултиматум

FOTO: Tanjug/AP

Naime, već je poznato da košarkaška reprezentacija Francuske će, posle katastrofalnog nastupa na Mundobasketu (eliminacija u uvodnoj rundi), na Olimpijskim igrma na kojima će biti domaćin želi da ima najjači sastav.

Prvi pik s ovogodišnjeg NBA drafta, Viktor Vembanjama jeste preskočio šampionat sveta, ali najavljuje da će igrati u Parizu, a čelnici Saveza žele da to potvrdi i Džoel Embid, kamerunski centar koji ima i francuski pasoš.

Međutim, za njegove usluge zainteresovane su i Sjedinjene Američke Države...

Francuzima je strpljenje isteklo, pa je predsednik KS Francuske Žan-Pjer Sijuta rekao da je Embid dobio ultimatum.

- Odluka u vezi s Embidom će biti uskoro doneta. Iskreno se nadamo da i on to zna. Trebalo bi da dobijem odgovor u naredne dve sedmice, do 10. oktobra. To je rok – rekao Sijuta, dodavši kako on "veoma želi da Embid igra za Francusku", ali da je u pitanju "delikatna situacija".

Osim Francuske i Srbije, za Olimpijske igre u Parizu kvalifikovale su se još košarkaške reprezentacije Nemačke, novog prvaka sveta, te SAD, Kanada, Australija, Japan i Južni Sudan. Ostala četiri učesnika biće poznata nakon kvalifikacionih turnira koji će biti održani pred same Igre.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024