AU, KAKVA UTAKMICA! Amerika ostala bez gasa, Kanada nakon produžetaka i velike drame stigla do bronze na Mundobasketu

Novosti online

10. 09. 2023. u 12:38

Košarkaška reprezentacija Kanade pobedila je Sjedinjene Američke Države nakon velike drame i produžetaka rezultatom 127:118 i okitili se bronzanom medaljom na ovogodišnjem izdanju Mundobasketa.

АУ, КАКВА УТАКМИЦА! Америка остала без гаса, Канада након продужетака и велике драме стигла до бронзе на Мундобаскету

FOTO: FIBA.Basketball

Prva četvrtina je bila u znaku Kanade, oni su kontrolisali igru i otišli na devet poena prednost, dok u drugoj Amerikanci kreću više da pogađaju i vraćaju se na samo dva poena  zaostatka.

U trećoj četvrtini ponovo Kanada pravi sedam poena razlike, a ukupno sa devet poena prednosti odlaze u poslednju deonicu. Četvrta četvrtina je prošla u znaku velike borbe, Amerikanci su uspeli da čak stignu i do prednosti na minut i po do kraja meča, međutim Kanada je imala odgovor na rafalnu paljbu izabranika Stiva Kera i odlaze na četiri poena prednosti na samo 4 sekunde do kraja.

Onda na scenu stupa Majkl Bridžis koji je imao dva slobodna bacanja, prvo pogodio, drugo promašio, uhvatio ofanzivni skok, izvukao se na tri poena i pogodio uz zvuk sirene.

Kada se očekivalo da je momentum na strani Amerike i da su u naletu, Dilon Bruks najbolji košarkaš Kanade na ovom meču uzima stvari u svoje ruke i pogađa nekoliko šuteva za lepu zalihu Kanade koja je produžetak i meč privela kraju bez većih problema.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su maestralni Dilan Bruks sa 39 poena i Šej Gildžius Aleksander sa 31, dok su se kod Amerike istakli Entoni Edvards sa 24 i Ostin Rivs sa 23 poena.

Podsetimo, reprezentacija Srbije će pokušati da se okiti zlatom na Mundobasketu protiv Nemačke, meč je na programu od 14:40 časova.

BONUS VIDEO: Navijači Srbije pred finale Mundobasketa iznenadili košarkaše ispred hotela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)