BORIŠIN OSMEH I TRI PRSTA ZA SRBIJU I SAIGRAČE: Simanić se javio iz bolnice u Manili, oporavak ide po planu i naš as se oseća sve bolje

G. Kelić

07. 09. 2023. u 07:02

NjEGOVA poruka saigračima pred­stavljala je glav­ni izvor motivacije pred okršaj sa Litvancima, a njegova fotografija iz bolnice u Manili sa vi­soko podignuta spojena tri prsta predstavlja naj­lepšu vest koju je srpska košarkaška zajednica mogla da dobije sa dale­kih Filipina.

БОРИШИН ОСМЕХ И ТРИ ПРСТА ЗА СРБИЈУ И САИГРАЧЕ: Симанић се јавио из болнице у Манили, опоравак иде по плану и наш ас се осећа све боље

Foto Društvene mreže

Oporavak Boriše Simanića posle odstranjivanja bubrega ide po planu, on se oseća sve bolje, izašao je sa inten­zivne nege i iz postelje šalje pozitivne vibracije koje "orlove" tera da ruše sve pred sobom na putu ka medalji na Svetskom pr­venstvu.

Ne postoji član na­šeg tima koji je u utorak stao pred kamere nakon prolaska u polufina­le Mundobasketa, a da nije pomenuo Borišu. Otkrio je kapiten Bog­dan Bogdanović da su ga posebno motivisae reči ranjenog saigrača, selek­tor Pešić mu je slao po­ljupce i zagrljaje, dok su i svi ostali iz našeg ti­ma jednoglasno poručili da igraju za Borišu.

- Jutro pre utakmice nam je Boriša prvi put svima pustio poruku u grupi i to nam je nekako stvarno emotivno došlo. I svi smo se tako obrado­vali, dao nam je neku do­datnu energiju, stvarno mislim da je mnogo do­prineo trijumfu - kazao je Nikola Milutinov.

Propatili su zajedno sa Simanićem svi u našem taboru. Oka nisu sklopili pred Italiju, dok su uo­či meča sa Litvanijom na svaki trening odlazili sa mišlju na svog napaćenog druga i njegovo stanje.

- Pred nama su dva kora­ka, ušli smo u borbu za me­dalju. Želimo da obraduje­mo zemlju, Borišu, svaki trenutak je za njega. Po­častvovan sam što imam priliku da predstavljam Srbiju, ovo su trenuci za ceo život. Pustite nas da sanjamo i idemo dalje. Mnogo sam srećan što sam u ovoj grupi ljudi - rekao je uvek emotivni Avramović, jedan od ključnih igrača u pobedi nad Litvancima.

I veliki broj srpskih navijača u Manili je ceo meč zahtevao samo jedno. Da se pobedi za momka či­ja je žrtva ujedinila celu naciju.

- Hvala im mnogo, nadam se da će ih biti još više za dva dana. Pokidali smo, svi igramo sve, pogotovo u odbrani, a u napadu se zna ko kosi, a ko vodu nosi. Boriša nam se javio posle pet dana i to nam je bila još veća snaga i motiv - naglasio je Vanja Marin­ković.

Novak: Šaljemo energiju

I NOVAK Đoković je posle pobede nad Fricom na Ju-Es openu istakao da se čuo sa Borišom Simanićem.

- Jutros mi je poslao poruku, na "Instagramu", zahvalio se na podršci, uzvratio sam mu rečima podrške. Rekao sam da mu šaljemo energiju da ozdravi, da se molimo za njega. Mnogo mi je krivo što je doživeo tako nešto, to ne želimo nikome da se desi - bubreg je čovek izgubio, ne pamtim da se skoro desilo nešto slično u sportu. Ne poznajem ga lično toliko dobro, ali ono što sam čitao o njemu i što drugi kažu jeste da je izuzetno dobar čovek, sa pravim vrednostima, da mnogo voli Srbiju i da to pokazuje iz godine u godinu. Želim mu što brži oporavak, ne znam kako će to izgledati u budućnosti, ali nadam se da će moći da igra košarku - rekao je Novak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije