AMERI, ŽELJA VAM SE NIJE ISPUNILA! Srbija nokautirala Litvaniju i ušla u polufinale Mundobasketa!

Novosti online

05. 09. 2023. u 12:31 >> 12:31

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva nakon što je u četvrtfinalnom okršaju sa Litvanijom, dosad neporaženom na Mundobasketu 2023, pobedila rezultatom 87:68.

АМЕРИ, ЖЕЉА ВАМ СЕ НИЈЕ ИСПУНИЛА! Србија нокаутирала Литванију и ушла у полуфинале Мундобаскета!

FOTO: FIBA.Basketball

Kada je selektor Litvanije Kazis Maksvitis usred slavlja zbog pobede nad Amerikancima rekao "Ali nemamo mi kad da se veselimo, Srbi nas sigurno neće dočekati uz crveni tepih i cveće" možda ga neki nisu shvatili ozbiljno. Verovatno ni Amerikanci koji su se samo smeškali i govorili "Vidimo se mi opet", misleći na priželjkivani revanš u finalu.

Ali Maksvitis je i te kako bio u pravu.

Protiv tima koji ili dominira preko svog NBA asa, centra Jonasa Valančijunasa, a nestvarno šutira trojke (skoro svaku drugu je ubacivao na ovom turniru), naši reprezentativci su "pokazali zube" tako što su izdržali strašan nalet suparnika na početku meča. A onda je počeo srpski košarkaši ples.

Uvodna kanonada rivala (4/4 trojke, nedugo zatim 5/6) umirena je dobrom ofanzivnom igrom koja je rano počela da ide na živce suparniku. Tandem Bogdanović‒Milutinov je pravio prilične probleme favoritu, jedan Jović razigravao, drugi borbenošću dodatno popravljao utisak cele ekipe, a onda su "drugopozivci" vrlo dobro obavili svoj deo zadatka. Naročito je to u napadu činio Petrušev, koristeći svoju brzinu protiv Monejunasa, čime je Srbija počele da dominira pod obručem i kad se tamo nisu rvali Valančijunas i Milutinov, a to je dalo krila i ostalima.

Aleksa Avramović je unosio onu, za Litvance nesnosnu dozu nepopravljivog uverenja da se svakome može oduzeti lopta, to je plaćao i dobijenim udarcima u lice, ali - odustajanja nije bilo. Ne kada se cela ekipa, na tajm-autu, željna onoga da uzvikne "Srbija!" uopšte ne oglasi tako, već momci sami kažu, umesto samo jednog od njih "Ko je najbolji?". Nije bilo odustajanja kada kapiten kao pravi vođa i razigrava ali i pogađa sa osam-devet metara, kada pik-en-rol odbrana potpuno sludi suparnika, no... 

Ako je neko misio da će Litvanija dići ruke tek tako, grdno se prevario.

Istinska košarkaška nacija je krenula na sve ili ništa, "vezala" dve trojke na početku treće deonice, prišla na 52:47, ali... onda se litvanski prelazak na zonsku odbranu pokazao kao rizik koji se nije isplatio. Staro pravilo, da se "zona najbolje razbija preciznim dalekometnim šutem", pokazalo se i ovoga puta na delu, a sve je "zakuvao" Stefan Jović. Tri puta je bio precizan sa distance, a kako nije bio usamljen, i kako je odbrana počela da igra daleko, daleko čvršće nego u uvodna dva minuta drugog poluvremena, Srbija je iznova dominirala na parketu u Manili.

Ko god da je bio na parketu delovao je kao deo skladne mašinerije, koja nikako nije igrala automatski, već mudro, borbeno i - emotivno. Svaki dobar potez se slavio međusobnim bodrenjem, ali i konstantnim podsećanjem "Sad polako. Polako!". Da se ne bi poletelo, kao protiv Italije. Da se ne bi rivalu dala šansa da se vrati.

Uzalud je Maksvitis tražio tajm-aute. Crvenog tepiha stvarno nije bilo. Ni cveća. Samo osmeha zadovoljnih Srba, što su, vodeći i sa 25 razlike protiv ekipe koja je pobedila Amerikance, prošli među četiri najbolje ekipe na Mundobasketu.

Naredni rival, u petak, biće pobednik meča Kanada - Slovenija.

U polufinalu. Baš tamo gde ovakva Srbija i pripada.

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 - četvrtfinale - statistika

Srbija - Litvanija 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13)

Srbija: Avramović 8p, 4uk, 2as, Bogdanović 21 (šut za dva 7/9, za tri 2/4), 4sk, 3as, Davidovac 2, Dobrić 5sk, 1as, Gudurić 9p, 6as, N. Jović 8, S. Jović 11p, 5as, Marinković 1, Milutinov 9p, 6sk, Petrušev 17p, 6sk, Ristić 1, Simanić nije igrao

Litvanija: Normantas 8, Sedakerskis 14, Brazdeikis 11, Maldunas, Jokubaitis 13, Valančijunas 11, Kuzminskas 6, Motiejunas 2, Benduzis, Kariniauskas, Dimsa 3, Sirvidis

KRAJ! Srbija - Litvanija 87:68

39'  - Sjajna akcija Srbije, uz skok-dodavanje Gudurića i zakucavanje Petruševa (i ogromne osmehe na našoj klupi).

38' - Srbija nije iskoristila svoj napad, Litvanci preko Jokubaitisa jesu, 83:65 je, još dva minuta do kraja.

37' - Presing igra Litvanija po celom terenu, naši su uspeli da lepo prenesu loptu na suparničku polovinu terena, potrošili dosta vremena, a onda Marinković nije ubacio trojku. Ali, na drugoj strani terena - baš on krade loptu rivalu! Grmi u hali "Srbija! Srbija!".

37' - Vreme polako prolazi, još 3:31 do kraja, Litvanci imaju slobodna bacanja, gube sa 21 razlike. 

37' - Na 3:58 do kraja, uz vođstvo Srbije 83:62, Pešić traži tajm-aut.

36' - Litvanija nema kud, samo će trojke šutirati. Sada nije bila precizna, a naši troše skoro celo vreme predviđeno za napad i, prodorom Bogdanovića, iznuđuju prekršaj. Veoma koncentrisano igraju "orlovi", veoma.

35' - Litvanija uzvraća trojkom, još 5:40 do kraja, Srbija vodi 82:60, a onda naši gube loptu. Još 5:27 do završetka, Litvanija igra bez centra. Kuzminskas je najviši igrač u litvanskoj selekciji, sa 205 cm visine.

34' - Nova trojka Petruševa, 25 razlike za Srbiju, Litvanija traži tajm-aut! Kakva igra Srbije, koja je ubacila više trojki od suparnika (9/19 basoran 6/24)

34' - Na lako poentiranje Litvanaca posle utrčavanja, Petrušev uzvraća - trojkom! 79:57 za Srbiju.

33' - Dva minuta su prošla bez poena. Na terenu su kombinovane postave, a polako se vraćaju starteri. Bogdanović menja Avramovića koga na klupi dočekuju rečima "Dobro je. Sve je dobro".

Bogdan Bogdanović tokom utakmice četvrtfinala Svetskog prvenstva 2023 Srbija - Litvanija / FOTO: FIBA.Basketball

31' - Naši košarkaši igraju vrlo mudro. Ne "luduju" brzim šutevima, ne srlja se u pokušaje sa distance. Vanja Marinković sada to pokazuje prodorom, kojim je iznudio prekršaj rivala i slobodna bacanja. Pogodio je jedno - 76:55.

31' - Avramović sa linije penala donosi 20 razlike, 75:55. Kuzminskas potom promašuje trojku.

Kraj treće četvrtine, Srbija vodi sa 73:55! Ova deonica je pripala "orlovima" sa 24:17, i to posle onog izvrsnog "otvaranja" Litvanije i prilaska na -5. Sada je 18 razlike. Još deset minuta evropskog košarkaškog derbija sledi.

30' - Gudurić, posle primljenog koša, dobija udarac kolenom u spoljnu stranu desne butine. Ima grč na licu, ali proći će to, nastavlja da igra... 71:55.

29' - Gudurić nastavlja da briljira, na udvajanje odgovara lukavom asistencijom za Petruševa - 71:53. Deveti poen Petruševa, 20. asistencija Srbije na ovom meču.

29' - Naši su trošili vreme za napad, jer imaju priličnu prednost, lepo odigrali, no Dobrić nije pogodio iz levog ugla. Kuzminskas jeste, ali za dva poena - 69:53. Njegov šesti poen.

28' - Novi pogodak Srbije iz reketa, Gudurić za 69:51. Litvanci promašuju trojku potom.

28' - Fantastična odbrana Srbije, Gudurić krade loptu, proigrava usamljenog Avramovića - 67:51! Tajm-aut traže Litvanci, opet. A evo da vidite koliko uživaju u igri naši. Kada je Stefan Jović zbunio celu odbranu rivala malopre i proigrao prezimenjaka Nikolu, shvativši da sledi siguran koš - okrenuo se ka našoj klupi i slavio, dok je "let" njegovog kolege još trajao...

Stefan Jović slavi dok Nikola Jović zakucava loptu u koš Litvanije / Screenshot: RTS

27' - Stefan Jović uzvraća trojkom iz levog ugla! 65:51!

26' - Šteta. U samoj završnici napada, Jokubaitis pogađa trojku - 62:51.

25' - Izvrsna saradnja naših igrača, Stefan Jović za Milutinova, oko kog se odbrana rivala skupila, a ovaj odmah vratio plejmejkeru - i trojka Srbije za 62:48 tera Litvance da traže tajm-aut.

25' - Vraćaju se naši na +11! Jović za Jovića, Stefan za Nikolu, posle nesporazuma u litvanskoj odbrani. A onda greše Litvanci u napadu, Bogdanović kreće u kontru i biva fauliran. Vodi Srbija 59:48.

24' - Druga lična Valančijunasa, laktom je udario Milutinova i to u napadu. Lopta za Srbiju.

23' - Na jedan litvanski poen s linije penala, Bogdanović odgovara sa dva, iz reketa - 57:48.

Bogdan Bogdanović pred početak meča Srbija - Litvanija / FOTO: FIBA.Basketball

22' - Stefan Jović trojkom "kažnjava" zonsku odbranu Litvanije. Ne daju se naši tako lako - 55:47.

22' - Valančijunas se razigrao, izvukao se na oko četiri i po metra od srpskog koša i poentirao. Nikola Jović nije uspeo da uzvrati na drugoj strani, pa Litvanci u kontri preko Jokubaiutisa prilaze na 52:47

22' - Nikola Jović pogađa trojku!

21' - Litvanija je prešla na zonsku odbranu, naši ostali potpuno zbunjeni. Milutinov na šest metara stajao sam, nije imao kome da doda loptu i promašio s distance. A preko njega potom poentira Valančijunas, 5:0 za Litvaniju, koja prilazi na 49:43.

21' - Odmah Litvanci pogađaju trojku, posle sedam promašenih u drugoj četvrtini - 49:41.

21' - Počela je 3. deonica.

Kraj poluvremena, 49:38 vodi Srbija koja je imala više skokova (12:11), asistencija (14:13), samo tri izgubljene lopte naspram osam litvanskih, a potpuna dominacija ostvarena je u reketu - 34:16 u poenima za naše. Bogdanović kao pravi kapiten - 18 poena je dao, Milutinov 9, Petrušev 7. 

20' - Trojka Bogdanovića sa skoro devet metara! 49:38!

20' - Promašuje Kuzminskas trojku, a ekstremno brza kontra Srbije omogućava Bogdanoviću da donese 46:38. Nervira se Kuzminskas koji nije dobio traženi faul u prethodnoj akciji, pa onda nesmotreno gazi liniju terena dok ima loptu. Napad će imati Srbija, ali posle tajm-auta. Kakva utakmica...

Stefan Jović tokom četvrtfinala Srbija - Litvanija na Svetskom prvenstvu 2023 / FOTO: FIBA.Basketball

19' - Davidovac promašuje trojku, Milutinov i Dobrić u pik-en-rolu teraju Litvance u malu paniku. Lopta beži, ali će ponovo pripasti litvanskoj selekciji.

19' - Kuzminskas je lukavo "izvukao" novi prekršaj Nikole Jovića. Valančijunas ide na klupu, nije ovoga puta doprineo dominaciji Litvanije, koja slobodnim bacanjima prilazi na 44:38

19'- Milutinov stiže do 9. poena (šut 4/7), a Srbija do 44:36

18' - Posle jednog poena Milutinova, a onda bežanja lopte našima u sledećem napadu, Litvanci pogađaju za 42:36 i selektor Svetislav Pešić traži tajm-aut.

Jonas Valančijunas na utakmici Srbija - Litvanija, četvrtfinalu Mundobasketa 2023 / FOTO: FIBA.Basketball

17' - Promašili su opet Litvanci sa distance, a onda je Valančijunas laktom napravio faul nad Milutinovim. Obe ekipe su izašle iz bonusa, u preostala tri minuta druge deonice svaki prekršaj značiće i slobodna bacanja. 

17' - Ma, tako je! Trojka Srbije posle lošeg napada Litvanije, čiji selektor traži tajm-aut na 3:26 posle dalekometnog pogotka Bogdanovića! Loše su šutnuli Litvanci, Nikola Jović dobio loptu u kontri, zastao i vratio loptu kapitenu, koji je naterao suparnika da traži minut odmora, jer Srbija odlazi na +8. 

17' - Pogađa Bogdanović iz prodora, pogađa i Kuzminskas. A on uspeva potom da iznudi faul u napadu Nikole Jovića - 38:33 vodi Srbija.

15' - Zicer promašuje Litvanija, a Srbija kreće u novi napad, obojica Jovića su na parketu, uz Dobrića, Bogdanovića i Milutinova. Startna petorka. I, centar Srbije opet pogađa preko Valančijunasa - 36:30.

15' - Milutinov je tražio faul prilikom pokušaja da zakuca, nije dobio, a nisu ni Litvanci dali trojku. No, na samom početku naše akcije, Gudurić je šutirao sa distance, i to neprecizno. Malo rastrzana igra u ovim trenucima, ali izuzetno, izuzetno borbena. Avramoviću je ukazana pomoć na klupi, moći će on da nastavi da igra.

14' - Sedekertis stiže do 10. poena prodorom - 34:30 za Srbiju.

14' - Litvanci su se približili sa -6 na -4 posle ovog burnog perioda, a na drugoj strani terena Gudurić je fauliran i imaće priliku da vrati šest poena razlike, sa linije penala. To je i učinio.

13' - Litvancima je isteklo vreme za napad. Odlična odbrana Srbije, nema šta. Primljen je prethodno jedan poen, posle tehničke Guduriću, a onda naši pogađaju koš, a Avramović je fauliran tokom defanzivnog zadatka!

Avramović se drži za usne posle udarca koji je doživeo / Screenshot: RTS

12' - Gudurić pogađa dva od tri bacanja, 30:25 za Srbiju. Nedugo zatim, Avramović i Davidovac ga umiruju jer se pobunio zbog dosuđenog prekršaja. Tvrdi naš reprezentativac da je bio udaren laktom. Meč je nastavljen vrlo brzo.

12' - Borbena igra "orlova"! Davidovac nije pogodio trojku iz levog ugla, Milutinov se domogao lopte, probao da postigne koš, nije uspeo, ali... izborili su se naši za novu akciju. Litvanci su tražili video-proveru, no sudije to nisu konstatovale (srećom po Srbiju, jer je izgleda Davidovac izbacio loptu u aut). A onda, u novoj akciji, Gudurić biva fauliran pri dalekometnom šutu!

12' - Maestralno igra Avramović u odbrani, krade loptu, Litvanci odmah fauliraju Gudurića. Petrušev ide na klupu, posle sedam poena, tri skoka i jedne asistencije, vraća se Milutinov.

12' - Litvanci promašuju trojku, lopta se daleko odbija, pravo u njihove ruke, a Avramović, koji je ostao u duelu sa centrom, pravi faul. Vraća se u igru Valančijunas. Ali ne i Milutinov, pa centra Litvanije čuva Petrušev.

11' - Brži je Petrušev od Montejunasa, to i koristi, prodorom postiže koš za 28:25!

11' - Greše Litvanci, nervira se njihov selektor, ali Srbija ne poentira iz kontre, jer je Davidovac odmah fauliran.

11' - Počela je druga deonica, a petorka koja je na parketu je Petrušev, Marinković, Gudurić, Davidovac, Avramović. I, odmah poentira Petrušev, Srbija vodi - 26:25!

10' - Gudurić poentira iz lepog solo-prodora, Litvanci iz svog nisu precizni... kraj četvrtine, 24:25. Sjajna borba! Izdržali su naši onu početnu kanonadu rivala (4/4 trojke, trenutno 5/6), odlično umirili igru, tandem Bogdanović - Milutinov je pravio prilične probleme suparniku, jedan Jović razigravao, drugi borbenošću dodatno popravljao utisak cele ekipe, a onda su "drugopozivci" vrlo dobro obavili svoj deo zadatka, naročito Petrušev. Biće ovo baš, baš zanimljiva utakmica.

Svtislav Pešić tokom meča Srbija - Litvanija na Mundobasketu 2023 / Screenshot: RTS

10' - Nervira se Filip Petrušev što je dosuđen prekršaj nad njim, iako ga je Montejunas držao. U pravu je Srbin, ali... sudije su neumoljive. U nastavku, dosta sreće za Litvaniju, dvaput im se lopta srećno odbijala i vraća u ruke, treći put - Gudurić je osvaja. I biva fauliran. Danas je Litvanija četiri puta izgubila loptu, a prosek na ovom šampionatu joj je 14. Još 23 sekunde do kraja četvrtine.

9' - Velika borbenost na obe strane terena. Stari dobri evropski derbi na Mundobasketu, u punom sjaju!

8' - Šteta. Posle loše akcije Litvanije, Petrušev je dopustio da mu rival izbije loptu iz ruku, pa je Litvanija dala koš iz kontre, ali odmah Petrušev uzvraća - 22:22. Posle toga - prva promašena trojka baltičke selekcije, koja hvata loptu i Jokubaitis daje koš sa distance - peta litvanska trojka, 22:25

7' - Kakav koš Nikole Jovića! Isticalo je vreme za napad Srbije, Stefan Jović je kasno dodao loptu Petruševu, koji je iz očaja šutira iz levog ugla, lopta se odbila o obruča, a Nikola Jović, u padu, uspeo da "odbojkom" ubaci loptu u koš, i to fauliran. Sa linije penala približava Srbiju na 18:20. A onda Avramović, koji je takođe ušao u igru, odmah krade loptu Litvancima i nerešeno je!

7' - Monteijunas beži našoj odbrani i poentira - 15:20

6' - Valančijunas pogađa s linije penala, 12:18. Prve izmene, izlale startni centri, kod nas ulazi Filip Petrušev i odmah pogađa trojku! 15:18

6' - Milutinov tera Valančijunasa da šutra sa čeone linije, on promašuje, ali neprecizan je i Bogdanović sa distance. I dalje 12:16.

5' - Lepa kretnja Bogdanovića i odlična asistencija Milutinova - 12:16

4' - Stefan Jović ne pogađa ispod koša rivala, a u kontri Litvanija precizna - 10:16. Naši još uvek bez prekršaja. A i bez pogotka sa distance, Nikola Jović promašuje. Srećom, Jokubaitis je neprecizan iz srpskog reketa, posle čega je Bogdanović fauliran. Šest razlike za Litvaniju koja je trojke šutirala 4/4.

4' - Odlična saradnja Bogdanovića i Milutinova, 10:11, ali samo privremeno, jer Litvanija pogađa i četvrtu trojku, Sedekerskis - 10:14

4' - Pa, da li je moguće... Litvanija 3/3 kada se o trojkama radi, Sedekerskis pogađa - 8:11.

3' - Promašuju za dva Litvanci, Stefan Jović poentira u kontri - 8:8

2'- Brazdeikis pogađa trojku, Litvanci su na 2/2 - 4:8, ali odmah daje Bogdanović dvojku - 6:8

2' - Uzvraća Milutinov Valančijunasu, 1 na 1 igra i pogađa - 4:5

2' - Promašaj Jovića sa distance, a onda Valančijunas daje trojku - 2:5

1' - Valančijunas se probija pokraj Milutinova i daje koš - 2:2

1' - Odličan početak, Bogdanović krade loptu rivalu i poentira iz kontre - 2:0

1' - Utakmica je počela, prvi napad ima Litvanija!

10.43 - SJAJNE VESTI IZ MANILE: Boriša Simanić se oporavlja

10.42 - Startna postava Litvanije: Normantas, Sedakersis, Brazdeikis, Jokubaitis, Valenčijunas

10.41 - Startna postava Srbije: kapiten Bogdanović, Dobrić, Stefan i Nikola Jović, Milutinov

10.39 - Bučni navijači Litvanije gromoglasno su otpevali himnu svoje zemlje i sada je još ostao pozdrav aktera, kako međusobni, tako i sa sudijama. A pravdu dele Meksikanac Omar Bermudez, Portorikanac Batista i... pomalo čudno, Letonac Kozlovkis. Čudno, u smislu, na bliske odnose Litvanije i Letonije. Ali, dobro, odluka FIBA...

10.38 - Emotivni momenti. Pevali su reprezentativci Srbije "Bože pravde", neko sa dlanom preko srca, neko poput Stefana Jovića, sa tri prsta usmerena ka srcu.

Screenshot: RTS

10.36 - A sada, intoniranje himni.

10.33 - Počinje predstavljanje timova. Najpre Srbija, potom Litvanija...

Screenshot: RTS

10.00 - DAO SI SRCE, A NE BUBREG: Đokovića pogodila vest o Boriši Simaniću, poslao emotivnu poruku srpkom reprezentativcu

9.55 - Zagrevanje u toku...

9.35 - Pre nego što meč počne, evo ko je u čemu dosad bio bolji. Statistički posmatrano, na ovom Mundobasketu, naravno. Litvanci su bili bolji u šutu za tri poena (pogađaju nestvarnih 46,4% dalekometnih šuteva, naspram srpskih 36,6%), a bolji su i u skokovima (i defanzivnim 31 naspram 28, i ofanzivnim, 13:8).

Jonas Valančijunas, centar reprezentacije LItvanije, slavi sa saigračima / FIBA.Basketball

Ipak, Srbija je primetno bolja u realizaciji šuteva za dva poena (čak 68,9% naspram 58,4%), bolja i sa linije penala (80,5 naspram 76,6%), bolja i u osvojenim loptama po meču (9:4), i po asistencijama (27:22), i po poenima posle terana rivala na grešku (25,2 - 12,6), i u poenima iz kontri (22,8 - 10,6), i u poenima u reketu (46 - 40,4) ... Tako da - biće ovo baš, baš zanimljiv okršaj. I, sve smo mu bliži...

9.00 - OBRT! SRBIJA, LITVANIJA... Ni oni što sve znaju nemaju pojma ko će u polufinale Mundobasketa

Uoči meča

Neko bi mogao da kaže da su sve ovo Amerikanci "zakuvali". Te su izgubili od Litvanije meč u kome su svi mislili da će pobediti i osvojiti prvo mesto u grupi J, te su tim porazom pali na drugu poziciju, pa "izbegli" Srbiju i poslali Litvance na "orlove", te su toliko veliki i značajni u košarci da jedini imaju unapred zakazan termin kada će igrati. Odnosno, bilo da su prvi ili drugi u grupi, znali su da će igrati od 14.40 po našem, srednjoevropskom vremenu. A mi, ko nas pita... 

Ali, zapravo, i te kako se pitaju "orlovi" na ovom šampionatu. Jeste, u prvom kolu doživi povredu Filip Petrušev. U drugom Aleksa Avramović. Onda se desi strašna situacija, Boriša Simanić izgubi bubreg usled udarca koji je doživeo na meču sa Južnim Sudanom. Dobije potom italijansko koleno u stomak Marko Gudurić, a opet...

Ako ćemo iskreno, način na koji je naša nacionalna selekcija u "biti ili ne biti" duelu deklasirala Dominikansku Republiku (rezultat je glasio 112:79) daje mnogo razloga za optimizam.

I zbog dobro pripremljene strategije. I zbog njenog sjajnog sprovođenja u delo. I zbog kolektivnog truda, i zbog odsustva pada koncentracije. Sve su to važni, veoma važni segmenti sportskog nadmetanja.

Ali sada je rival daleko, daleko opasniji. Jer naredni protivnik "orlova", drugoplasirani u I grupi, jeste Litvanija, koja ne samo da je savladala Sjedinjene Američke Države i osvojila prvo mesto u svojoj grupi, već je neporažena na ovom Mundobasketu i, iako lišena Domantasa Sabonisa, igra fantastično. Devet trojki iz devet uvodnih pokušaja protiv Amerikanaca samo delimično otkrivaju koliko je u pitanju ozbiljna ekipa.

Pa opet, opasno i ozbiljno... to mu nekako i dođe normalno za "najvažniju utakmicu na šampionatu", kako to vole da kažu treneri za četvrtfinale. Ko je pa mogao da pomisli da će u nokaut fazi i biti lako? A ova ekipa Srbije, i povređena, i oslabljena, i sad i malobrojnija, i dalje je tu. Za ovakve mečeve se i okupila. I, ma koliko situacija bila ozbiljna, ovi "orlovi" su joj se radovali i pre nego što su znali sa kim igraju. Jer nisu oni došli na šampionat sveta da rivale izbegavaju, već da ih pobeđuju. A gde će sportista lepši zadatak - nego da pobedi onog koji je "pobedio najjačeg".

Danas je dan - baš za to.

Pratite ga uz portal "Novosti".

Bonus video: "TRENER NAS JE PODIGAO NA PRAVI NAČIN" Aleksa Avramović: Možemo svakog da pobedimo!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)