"TEŠKO DA MOŽE BOLJE OD ONOGA" Svetislav Pešić je ovako analizirao Srbija - Portoriko

Novosti online

28. 08. 2023. u 16:21

SRBIJA je Svetsko prvenstvo u košarci 2023. nastavila pobedm, a selektor naše košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić na vrlo zanimljiv način analizirao je učinjeno u drugom kolu.

ТЕШКО ДА МОЖЕ БОЉЕ ОД ОНОГА Светислав Пешић је овако анализирао Србија - Порторико

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Srbija je na Mundobasketu pobedila Portoriko a potom je strateg "orlova" svoju analizu započeo tek nakon što se javnosti obratio Nikola Jović:

- Najpre, srećan rođendan selektoru. Nadam se da će imati lep dan, najviše zbog naše pobede. Mi smo dobro igrali u prvom poluvremenu, primili samo 27 poena, ali u drugom smo bili potpuno drugačiji. Rezultat je na kraju dobar, ali nismo zadovoljni.

Upitan šta on misli o meču, Pešić je pokazao rukom ja 20-godišnjaku:

- Isto što i Nikola!

Selektor Srbije je potom odgovorio na pitanje kako mu se činila igra Portorika:

- Ja ne volim da pričam o drugim timovima, volim o mom. Znamo da je Portoriko dobar u tranziciji, to je pokazao u drugom poluvremenu. To je njihov prvi kvalitet. Ako trče, onda stvaraju dobar ritam u napadu, pa i ne čudi deset trojki u drugom poluvremenu. Oni su tim pun ponosa, a mi smo i očekivali reakciju jer smo u onih prvih 20 minuta mi bili sjajni. Teško da se može biti bolji od onoga što smo mi prikazali u prvom poluvremenu - rekao je Pešić.

Za kraj obraćanja na engleskom jeziku, Jović je upitan o činjenici da je postigao isto poena (17) kao kapiten Bogdan Bogdanović:

- On je naš najbolji igrač, pa iako nije imao najbolji šuterski dan, mi verujemo u njega, zato i idemo preko Bogdana. Verujemo u našeg kapitena, nastavićemo da igramo preko njega, a on i Milutinov imaju sjajnu vezu i to ćemo nastaviti da koristimo - istakao je Nikola Jović.

Svetsko prvenstvo u košarci - 2. kolo (statistika)


Portoriko - Srbija 77:94 (15:27, 12:30, 31:18, 19:19)
Portoriko: Kondit 5, Holand 3, Hauard 13, Pineiro 14, Voters 9, Ford 9, Ortiz 5, Holand 3, Rejes, Romero 8, Tompson, Tompson džunior 9, Toro Barea

Srbija: Avramović 15, Bogdanović 17, Davidovac 2, Dobrić 9, Gudurić 5, N. Jović 17p, 4as, 3as, S. Jović 6p, 6as, Marinković 5, Milutinov 12p, 15sk, Petrušev nije igrao, Ristić 4, Simanić 2

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)