E, TAKO SE TO RADI! Aleksej Pokuševski došao u Atinu

Novosti online

08. 08. 2023. u 18:28

Još se ne zna ko će igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu u košarci 2023, ali nema sumnje da će "orlovi" biti oslabljeni. A jedan od onih naših NBA igrača koji su pozvani, a iz zdravstvenih razloga ne mogu da pomognu nacionalnoj selekciji, Aleksej Pokuševski, uradio je po drugi put nešto vrlo lepo.

Е, ТАКО СЕ ТО РАДИ! Алексеј Покушевски дошао у Атину

FOTO: Tanjug/AP

Pokuševski, koji je još u procesu oporavaka od povrede i zato neće na vreme biti spreman da bi zaigrao na Mundobasketu - nedavno je došao u Beograd, na pripreme "orlova", da podrži saigrače, a danas je napravio još jedan lep potez.

On je, naime, stigao na meč Srbija - Grčka, na Akoropolis kupu u Atini, kako bi bodrio reprezentaciju Srbije na početku ovog turnira.

Podsetimo, "Poku" je  povredio rame na treningu svog kluba. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se pomogne reprezentaciji na njenom putu ka Mundobasketu i samom takmičenju. Ipak, sjajno je što je došao da podrži kolege koji će predstavljati Srbiju na najvećoj smotri košarke.

Prenos utakmice Grčka - Srbija možete uživo da pratite na portalu "Novosti".

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septebra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Inonezija. Reprezentacije, njih 32, su podeljene u osam četvoročlanih grupa iz koje se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. 
Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28.) i Južni Sudan (30.). 
Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.
Ostali učesnici su:
Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland
Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

Ako vas Svetsko prvenstvo u košarci zanima, pratite sve o njemu na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)