HRVATI "KIPTE" ZBOG DINAMA: Sad su im za smrt Grka "krivi" čak i Partizan i Zvezda?!

Novosti online

08. 08. 2023. u 16:05

SRAMOTNI incidenti odigrali su se u toku noći u Atini, a vinovnici su bili navijači Dinama, koji su uprkos zabrani prisustva gostujućim navijačima, u velikom broju stigli u Grčku.

ХРВАТИ КИПТЕ ЗБОГ ДИНАМА: Сад су им за смрт Грка криви чак и Партизан и Звезда?!

FOTO: Tanjug/AP

Hrvatski mediji češljaju podrobno ovu temu, a tekst "Jutarnjeg lista" posebno upada u oči. 

U tekstu su prstom uprli u grčku policiju. Navode dva razloga za njihovu odgovornost. Ističu da ukoliko su huligani zaista primećeni ranije tokom dana nije razumljivo kako su oni izgubljeni iz vida, kao i to da je neshavtljivo to što nije bilo pripadnika policije oko stadiona.

Uz konstataciju da UEFA može doneti bilo kakvu odluku, pa i da izbaci Dinamo zbog divljanja navijača, u samom tekstu su pomenuli čak i beogradske večite rivale, odnosno "grobare" i "delije".

- Inače, upravo na inicijativu hrvatske i grčke policije krenulo se zahtevom prema UEFA da se zabrani dolazak gostujućih navijača, što je krovno fudbalsko telo i uvažilo. To je, uostalom, bilo i jedino logično, ne samo zbog kulture ultras scene u obe zemlje, već i brojnih "prijateljstava" s drugim navijačkim grupama, koje uključuje i beogradske "delije" i "grobare", kao i činjenice da su igri i susreti Hajduka i PAOK-a. Sve te informacije nisu, doduše, novost grčkoj policiji, uostalom, tamo su već unazad nekoliko godina zabranjena sva gostovanja između vodeća četiri kluba s najsnažnijom ultras scenom (Olimpiajakos, Panatinaikos, AEK, PAOK) - piše Jutarnji list.

Osim poginulog mladića u neredima je teže povređeno osam lica, a uhapšeno je preko 90 ljudi.

BONUS VIDEO: Statua za Mesija u Mar del Plati

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)