SAŠA ĐORĐEVIĆ ISKLJUČEN! Buran meč na pripremama za Mundobasket između rivala Srbije i njenog prethodnog "dželata"

Novosti online

05. 08. 2023. u 22:48

KOŠARKAŠI Kine su na pripremnom turniru u Italiji pobedili Zelenortska Ostrva (66:86) a onda doživeli poraz od italijanske selekcije u meču sa kog je selektor najmnogoljudnije zemlje sveta, Aleksandar Saša Đorđević, isključen.

САША ЂОРЂЕВИЋ ИСКЉУЧЕН! Буран меч на припремама за Мундобаскет између ривала Србије и њеног претходног џелата

FOTO: EPA

Kina, koja je rival Srbije na Mundobasketu koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra (a u toj grupi su još Južni Sudan i Portoriko) nije mogla da se ravnopravno nosi sa "azurima" koji su na prethodnom Evrobasketu šokirali "orlove".

Na kraju je Italija pobedila sa 79:61, a Đorđević je odmah na početku drugog poluvremena isključen. On je, naime, zbog protesta dobio drugu tehničku grešku već u prvom minutu treće četvrtine pa je time dodatno otežao svojoj ekipi posao.

Italijani su, inače, jedan od predstojećih rivala Srbije na pripremama, i to na "Akropolis kupu", koji možete da pratite u sedmici pred nama na portalu "Novosti".

Meč Srbija - Italija je na programu u sredu od 18 časova i 45 minuta, a dan ranije od 18 sati "orlovi" igraju sa domaćinom, Grčkom (koja je u danima za nama dvaput pobedila Slovence predvođene Lukom Dončićem).

"Azuri" su, inače, na svom meču sa Kinom odmarali glavne igrače, Melija i Fontekija, a najefikasniji u njihovim redovima bili su Spanjolo sa 12 poena i Doiuf sa 11. Isto toliko poena dali su kineski reprezentativci Žu (12) i Anderson (11).

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septebra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Inonezija. Reprezentacije, njih 32, su podeljene u osam četvoročlanih grupa iz koje se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. 
Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28.) i Južni Sudan (30.). 
Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.
Ostali učesnici su:
Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland
Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

BONUS VIDEO: Nikola Jokić uživa u zasluženom odmoru i to kako...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić