"MIRKO JE ZA MENE NAJVEĆI"! Dirljiv oproštaj od legende jugoslovenske košarke

Novosti online

20. 07. 2023. u 08:52

Aleksandar Petrović, poznati hrvatski trener, odlučio je da se oglasi i dirljivom porukom oprosti od Mirka Novosela koji je preminuo u 86. godini.

МИРКО ЈЕ ЗА МЕНЕ НАЈВЕЋИ! Дирљив опроштај од легенде југословенске кошарке

Aco Petrović foto: N.Paraušić

Novosel je uradio više za košarku u Zagrebu nego iko drugi u istoriji, a Ciboni je doneo i dve titule Evrolige (1985. i 1986. godine).

- Mirko je, za mene lično, kroz sve ono što je napravio za jugoslovensku, hrvatsku i zagrebačku košarku, najveći! A isto tako zaslužan je za moj i Draženov dolazak u Zagreb. Mirko, počivaj u miru - poručio je Petrović.

Novosel je veliko ime jugoslovenske i kasnije hrvatske košarke. Postao je član Kuće slavnih kao trener 7. septembra 2007. godine, što i ne čudi kada se zna da je dva puta bio prvak Evrope (1973. i 1975. godine), ali i vicešampion sveta (1974).

Osvojio je i dve olimpijske medalje, srebro u Montrealu 1976. godine, te bronzu u Los Anđelesu 1984.

Čitavu igračku karijeru je proveo u Lokomotivi iz Zagreba, gde je kasnije i počeo trenersku karijeru. Od 1967. do 1971. godine je radio u Lokomotivi, a onda je od 1976. do 1985. godine bio trener Cibone. Nakon kraćeg prekida je opet radio od 1986. do 1988. godine, a onda se preselio u Napoli.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!