"ŠTA JA VIŠE DA OČEKUJEM U ŽIVOTU?" Gazda Panatinaikosa se slomio nakon velike izdaje

Novosti online

14. 07. 2023. u 13:08

POSLE nekoliko sušnih godina odlučio je Dimitris Janakopulos da formira ekipu za najviše domete.

ШТА ЈА ВИШЕ ДА ОЧЕКУЈЕМ У ЖИВОТУ? Газда Панатинаикоса се сломио након велике издаје

Foto: Printskrin

Zavukao je duboko ruku u džep, doveo je osam novih igrača treneru Erginu Atamanu, ali mu je pukao film kada je Jorgos Papajanis odlučio da ne prihvati ponudu za produženje ugovora i preseli se u Fenerbahče kod grčkog selektora, Dimitrisa Itudisa.

- Ne znam više šta da očekuje u životu. Sve sam video, sve. Dovedu vam roditelje 15-godišnjeg košarkaša da vas mole: 'Predsedniče, predajemo vam ga. Vodite računa o njemu.' Osam ili devet godina je bio ovde i niste nijednog igrača podržavali i čuvali kao njega. Možda samo Nika Papasa, da budem iskren. On je bio prvi kojeg smo hteli da potpišemo, još u aprilu. Nudili mu 1.100.000, pa 1.200.000, 1.300.000 iako nije imao dobru sezonu. Zašto? Zato što ga želimo ovde, zato što ga volimo", počeo je izlaganje Janakopulos.

Kako kaže, bio je spreman da izađe u susret Papajanisu i pristane na njegove uslove, ali...

- Drži vas na čekanju četiri-pet meseci. Govori vam o neprihvatljivih 1.300.000, pa 1.700.000 za dve godine. Na kraju prihvatite, kažete mu da je u redu, a on vam uzvrati: 'Iako vas nisam obavestio, rekao sam Itudisu da, idem u Fener. Ali pošto vas nisam obavestio, ispravno bi bilo da ostanem. U redu, ostaću. Dajte mi pet minuta da javim Itudisu'. A onda mu pošaljete ugovor, čekate i čekate. U šest ujutru, umesto ugovora, javlja vam se: 'Znate, mama i tata mi ne dozvoljavaju da ostanem u Panatinaikosu. Žele da odem kod Itudisa jer mi je dao 200.000 više.' Šta više reći? Zaista... U svakom slučaju, srećno Jorgose", istakao je Dimitris Janakopulos.

Ozbiljno je odlazak Papajanisa pogodio prvog čoveka Panatinaikosa, iako, kako je i sam rekao, nije imao najbolju sezonu. Ipak, jedan je od najboljih grčkih centara, ima 26 godina i bez dileme šansu da napreduje i pokaže se u daleko boljem svetlu. Poseduje sve predispozicije da bude jedan od najboljih centara u Evropi. To će izgleda pokušati da izvede sa Itudisom, umesto sa Atamanom u Atini.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)