NESTVARNA JE SRBIJA! "Orlići" neverovatnom pobedom započeli nokaut fazu Svetskog prvenstva!

Novosti online

28. 06. 2023. u 21:07

Muška juniorska reprezentacija Srbije nastavlja da deli lekcije na "U19" Svetskom prvenstvu u Debrecinu: u osmini finala nastavila je dosad nepobedivi niz, deklasiravši Koreju nestvarnim rezultatom - 115:83.

НЕСТВАРНА ЈЕ СРБИЈА! Орлићи невероватном победом започели нокаут фазу Светског првенства!

FOTO: FIBA.Basketball

Posle pobeda nad Egiptom (74:59), pa i nad nezgodnom generacijom Brazilaca (74:72), prva faza takmičenja okončana je trijumfom nad Japanom (76:65), a onda su izabranici trenera Vladimira Đokića u osmini finala pokazali kako favorit opravdava to znanje.

Naravno, rival nije iz svetskog vrha, ali ono što su naslednici "orlova" prikazali ove srede, za svaku je pohvalu.

O tome da su "orlići" maestralno odigrali uvodnih 20 minuta meča ne svedoči samo nestvaran rezultat na poluvremenu (60:28, i to posle još većeg vođstva - 55:18, odnosno +37), već i sledeći podaci: ubacili su do velikog predaha čak 80,77% šuteva za dva poena, a rivalu dopustili realizaciju od 29,4%. U skokovima je bilo 30:14 za Srbiju. U poenima iz kontri 21:4. U poenima iz reketa 42:10. U asistencijama 20:7. U blokadama 3:0. Jedino čega Srbija nije imala više su osvojene lopte (7:7) i izgubljene lopte (9:10). Uz majstorije Đokovića, Borovićanina i Radakovića, koji su i do velikog predaha dogurali do dvocifrenih košgeterskih učinaka (štaviše, njih trojica su, sa svojih 13, 12, odosno 10 poena - dali više nego ceo tim rivala) ušlo se u nastavak meča, a da se već znalo ko će pobediti.

Naravno, nije bilo baš za očekivati da će se u istom, čudesnom ritmu nastaviti utakmica, pa su igrači selekcije sa Dalekog istoka uspeli u nastavku da se primaknu i na "samo" - 24, ali i konačan rezultat i sve ono prikazano - dovoljno svedoče šta su Đokićevi učenici prikazali na početku nokaut faze ovog šampionata sveta.

U našoj nacionalnoj selekciji najviše su se istakli Filip Borovičćanin (26 poena, šut za dva 11/12, uz 11 skokova i tri asistencije), te Lazar Đoković sa 18 poena, sedam skokova, sedam asistencija, dve blokade i jednom "krađom". I svi ostali koji su igrali upislai su se u strelce - Đorđe Ćurčić je ubacio 13 poena, Luka Vurgaović 12, Filip Radaković 10, Nikola Đapa i Jovan Ristić po 9, Ilija Milijašević 7, Marko Šarenac šest, Aleksa Čovičković 2 i Aleksan Milenković jedan poen (uz šest skokova, tri asistencije i po jednom osvojenom loptom i blokadom).

A sada - spektakl!

Naredni rival "orlića" biće moćna Francuska koja je izuzetno impresivno dobila svoj meč osmine finala - "trikolori" su nokautirali Madagaskar sa 119:56, a pritom je čak sedam njihovih igrača ostvarilo dvocifreni košgeterski učinak.

Pobednik meča Srbija - Francuska, koji se sastaju u petak u 17, već dan kasnije igraće u polufinalu protiv boljeg iz duela SAD - Japan.

U drugom delu žreba su Španija - Argentina i Kanada - Turska.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)