BRITANIJA MORA PASTI: Košarkašice Srbije se bore za četvrtfinale Evropskog prvenstva

S.R

19. 06. 2023. u 18:54

UMESTO da u utorak uveče mirno u hotelu pogledaju i analiziraju potencijalnog rivala u četvrtfinalu, košarkašice Srbije će morati na parketu dvorane "Stožice" žestoko da se potrude da dođu do te faze nadmetanja. Uskratile su naše dame sebi jedan dan više za odmor neočekivanim porazom od Mađarske (75:81) u trećem kolu grupe, pa u prvoj eliminacionoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Ljubljani u utorak (21.00) igraju protiv Velike Britanije duel biti ili ne biti.

БРИТАНИЈА МОРА ПАСТИ: Кошаркашице Србије се боре за четвртфинале Европског првенства

M. Vukadinović

Prava na grešku više nema, svaki loš potez mogao bi da znači pakovanje kofera branioca trofeja i povratak nazad u Srbiju.

- Nema nikakvih opravdanja za ovakvu situaciju. Igrali smo loše protiv Mađarske i izgubili, meni nisu potrebna nikakva opravdanja. Moramo da se regenerišemo i zbijemo redove, i samo ludačkom borbenošću možemo nešto da uradimo. Tako je uvek bilo sa ovom reprezentacijom. To je tako, s obzirom na smenu generacija i na sve probleme usput koje nas prate. Crvendakićeva nije bila tu dva dana, a došla je pravo na utakmicu, Tina se povredila... - rekla je selektorka Marina Maljković, pred duel sa Britankama, koje su sa samo jednim trijumfom prošle u baraž.

Sa Mađaricama - loš dan

BEK reprezentacije Srbije Nevena Jovanović, smatra da tim što pre mora da zaboravi na poraz od Mađarske:

- Nemamo puno vremena ni za tugu ni za razmišljanje, ovom ishodu se nismo nadale. Moramo da pokažemo da je protiv Mađarske bio samo loš dan, nadam se da ćemo odmorne kako psihički tako i fizički ući u duel. 

Nadimak "lavice", naša reprezentativke zaslužile su upravo velikom agresivnošću.

- Idemo na Britanke. To je strašna, odlična ekipa sa dve, tri veoma dobre igračice. Jasno je da moramo da prikažemo bolju partiju i da igramo mnogo drugačije, da bismo mogli jurimo na pobedu. Skroz sam "okej" sa ovim bolnim porazom i nadam se da devojke ovo neiskustvo treba da pretvore u ogromnu nadljudsku borbenost, jer nam je to potrebno - zna Maljkovićeva šta je recept za prolazak među osam u Evropi.

Ako Srpkinje uspeju, tamo im je rival snažna Belgija.  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)