OVO SU SVI ČEKALI: Da li će Nikola Jokić igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu? Oglasio se selektor Svetislav Pešić!

Novosti online

13. 06. 2023. u 18:24

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić govorio je vrlo detaljno o Nikoli Jokiću u danu u kome je srpski as postao MVP finala NBA lige u kome je s Denverom došao do istorijske, prve u istoriji kluba, a i lične, titule u najjačem prvenstvu na svetu.

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ: Да ли ће Никола Јокић играти за Србију на Светском првенству? Огласио се селектор Светислав Пешић!

FOTO: FIBA.Basketball

- Ponosan sam na doprinos Nikole Jokića za ono što je uradio za Denver, saigrače, ali i na mnoge stvari koje se ne vide kao rezultati i šampionski NBA prsten. Ali, da bi se došlo do takvog nivoa, mnogo je važno i sve ostalo oko terena, šta se dešava pre i posle utakmice, treninzi, odnosi, strpljenje, a ne samo euforija da se što pre slavi ili sve menja - rekao je Pešić za "Sport klub".

A na pitanje svih pitanja, da li će najkorisniji igrač finalne serije, kao i dvostruki MVP najjače lige sveta, zaigrati za nacionalni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu, kao i prošlog letra na Evrobasketu, stiže sledeći odgovor:

- Jokić je na reprezentativnom spisku, kao i ostali kandidati. Ali, nisu još svi završili sezonu, pa Partizan i Crvena zvezda, gde imamo sedam, osam potencijalnih reprezentativaca, tek su počeli finalni serijal ABA lige. Onda, u Turskoj isto počinje finale sa Micićem, pa Barselona sa Kalinićem u polufinalu… Svi reprezentativci znaju plan i program, samo da završe klupske sezone bez velikih povreda.

Prošle godine, kontinentalnu smotru je preskočio Bogdan Bogdanović zbog povrede...

- Znate da je počeo da igra tek u decembru, a trenutno se dobro oseća. Kako on voli da kaže, pošto ima dobar odnos prema telu, vratio se u Ameriku na još jednu kontrolu, da dobije upustva od svog lekara i fizioterapeuta. Najvažnije je da se dobro oseća.

Aleksej Pokuševski prošlog leta nije dobio dozvolu kluba (Oklahoma) da se priključi reprezentativnim pripremama, a nedavno se povredio, no Pešić kaže da ga "očekuju krajem ovog meseca u Beogradu".

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u košarci igra se od 25. avgusta do 10. septembra u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Srbija će na Mundobasketu igrati u grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić