JOKIĆ NA POBEDU OD ISTORIJSKE TITULE: Nova nestvarna partija Srbina

A. I.

10. 06. 2023. u 05:11

NOVA nestvarna igra Nikole Jokića i Denver Nagetsa. Pitao se tim iz Kolorada za sve na terenu i u četvrtoj utakmici, te je gostujući sastav zasluženo slavio 108:95. Novu istorijsku partiju imao je Nikola Jokić.

ЈОКИЋ НА ПОБЕДУ ОД ИСТОРИЈСКЕ ТИТУЛЕ: Нова нестварна партија Србина

Tanjug/AP

Nakon što je u prethodnom meču protiv Majamija ostvario istorijski učinak, srpski košarkaš Nikola Jokić je i u četvrtoj utakmici nastavio da pomera granice NBA lige! Naime, Srbin je postao prvi igrač u istoriji koji je je u plej-ofu NBA lige stigao do učinka od 500 poena, 250 skokova i 150 asistencija!

Somborac je meč završio sa novim dabl-dabl učinkom. Postigao je  23 poena uz 12 skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Dosta tvrd početak utakmice na obe strane. Otvorio je Adebajo prvu deonicu poenima. Usledila je potom serija Nagetsa 7:0, te odgovor Hitsa za izjednačenje. Mučio se dosta Majkl Porter u napadu. Promašio je tri zicera i nekoliko pokušaja za tri u prvoj deonici... Time je nagovestio još jedno loše šutersko veče.

Nikola Jokić je neutralizovao ofanzivu rivala, bio je odličan u odbrani tokom prvih 12 minuta igre, dva puta je naterao igrače Hita na grešku i tako su dva minuta pred kraj četvrtine imali osetnu prednost gosti - 18:11. Nagetsi su vodili veći deo prve deonice, ali je u poslednjem minutu usledila serija Majamija 10:2 u kojoj je sedam poena postigao Džimi Batler uz jednu trojku Laurija za 21:18.

Ono što je dodatno zabrinulo navijače tima iz Kolorada jeste problem sa zglobom koji je Nikolu mučio u prvoj četvrtini. On je zajedno sa medicinskim timom Nagetsa u pauzi između četvrtina otišao do svlačionice kako bi mu se ukazala pomoć.  

Početak drugog perioda gosti su igrali bez Srbina, a motivisan je bio Eron Gordon koji je postigao osam od 10 poena svog tima.

Vratio se nakon pet minuta hlađenja desnog zgloba na teren Nikola i odmah pogodio trojku za novo vođstvo svog tima 33:30, na opšte oduševljenje supruge Natalije i brojnih navijača Nagetsa.

Eksplodirao je u drugoj četvrtini Eron Gordon. U prvoj je bio neprimetan i postigao je svega jedan poen sa penala, dok je u drugoj za samo deset minuta ubacio 15 poena. Upravo zahvaljujući njemu i Nikoli Jokiću koji je takođe dodao 16 poena imao je sastav iz Kolorada prednost 55:51 na poluvremenu.

Nastavio je Jokić da niže dobre poteze, a Nagetsi prvi put došli su do dvocifrene prednosti sedam i po minuta  pre kraja trećeg perioda, bilo je na semaforu 65:55. Činili su sve što mogu domaći da anuliraju zaostatak. Pogodio je trojku Lauri, pogodio jednu i Kevin Lav, a kada je delovalo da će napraviti seriju odgovorio je Nikola novom trojkom, a potom i asistencijom Gordonu.

Dva minuta pre kraja treće četvrtine usledila je višeminutna pauza. Bem Adebajo je pri pokušaju zakucavanja iskrivio obruč. Primetio je to i Nikola Jokić, te su sudije od organizatora tražile da izniveliše koš kako bi se stekli uslovi za igru. Da stvar bude gora, jednoj gospođi u prvom redu tribina je pozlilo te je i hitna pomoć morala da reaguje.

Tanjug/AP


Nije pauza ohladila Nagetse koji su u poslednju četvrtinu ušli uz dvocifrenu prednost. Sjajan je bio Gordon u završnici trećeg perioda, te su Nagetsi imali do tada maksimalnih 86:73.

Veliku glavobolju imao je Majk Meloun. Nakon tri minuta igre u poslednjoj deonici Nikola Jokić dobio je petu ličnu grešku, zanimljivo da je dve dobio u napadu. Trener Nagetsa odlučio je da ga preseli na klupu i sačuva za završnicu.

Koliko je bitan Nikola za tim Denvera najbolje opisuje podatak da je samo minut nakon njegovog odlaska na klupu Majami istopio prednost rivala, napravio je domaćin seriju 7:0 i spustio se na samo šest poena zaostatka - 86:81.

Četiri minuta pre kraja vratio se Srbin na teren, a ono što je bitno za goste, odličnom odbranom odoleli su pritiscima rivala i zasluženo su slavili rezultatom (108:95) i tako u Kolorado odneli veliku prednost 3:1.

Tanjug/AP

Pored pomenutog Nikole Jokića u redovima Denvera bio je najefikasniji Eron Gordon sa 27 poena uz šest asistencija i skokova. Sa 21 poenom pobedi je doprineo Brus Braun.

Kod Majamija najefikasniji je bio  Džimi Batler sa 25 poena uz sedam skokova i isto toliko asistencija. Bem Adebajo dodao je 20, uz 11 skokova i tri asistencije.

Naredna utakmica igra se u Bol areni u ponedeljak.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista