ZA TANGO JE POTREBNO DVOJE: Jokić bez Mareja nije dobitna kombinacija

V. P.

07. 06. 2023. u 07:34

KARAVAN velikog NBA finala preselio se iz Kolorada na Floridu, gde će u noći između srede i četvrtka (2.30) biti odigran treći meč Denvera i Majamija.

ЗА ТАНГО ЈЕ ПОТРЕБНО ДВОЈЕ: Јокић без Мареја није добитна комбинација

FOTO: Tanjug/AP

Hit je u drugom anulirao prednost domaćeg terena najboljeg tima Zapada, naneo Nagetsima prvi poraz kod kuće u plej-ofu (10-1) i izjednačio u seriji - 1:1.

Nikola Jokić je odigrao treću najefikasniju utakmicu u ovom doigravanju, postigao 41 poen, ali je njegov tim izgubio u sva tri navrata kada je prebacio granicu 40. U konferencijskom polufinalu ubacio je 53 u porazu od Finiksa, u prvoj rundi zatrpao je koš Minesote sa 43, ali su Vulfsi u tom meču ostvarili jedinu pobedu u seriji. U dva od ta tri poraza Džamal Marej je ostao znatno ispod svog plej-of nivoa, drugi finalni meč završio je sa 18 poena i sedam ubačaja iz 15 šuteva.

Trener Golden Stejta Stiv Ker govorio je o promeni koncepcije stratega Majamija Erika Spolstre u odnosu na prvi duel, u kojem je Denver ohladio „vrelinu“ sledeći matricu svoje lepršave igre zasnovane na duetu Jokić – Marej. Veteran Kevin Lav, koji nije odigrao ni minut u prvoj utakmici, u drugoj je bio starter, što je omogućilo Džimiju Batleru da se posveti odbrani na kanadskom beku.

- Nisam pričao sa Spolstrom, ali vidim ga kako na sastanku kaže igračima: „Marej je glava zmije, a ne Jokić“ - rekao je Ker o prilagođavanju Majamija u drugom finalnom meču.

Nema nikakve dileme da je i trener Denvera Majk Meloun spremio drugačiju kašu za prvu od dve utakmice na Floridi. U nju će umešati neuporedivo bolje odbrambene rotacije, u prethodnom meču su gosti prečesto ostajali sami na šutu za tri poena. Majami je pocepao mrežicu dalekometnim projektilima, koji su pogađali metu sa 48,6 odsto preciznosti.

Sada je na Nagetsima da bar jednim trijumfom na Floridi vrate prednost domaćeg terena, kako ne bi došli u situaciju da, kao 2020. godine u „mehuru“ dva puta sustižu 1:3. Za to im je potrebno da Jokić i Marej ponovo odigraju tango udvoje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)