LEJKERSI NE ZNAJU ŠTA DA RADE: Denver ih dobio "bez Nikole Jokića" (VIDEO)

Novosti online

19. 05. 2023. u 05:52

Košarkaši Denver nagetsa došli su do prednost od 2-0 u finalnoj seriji Zapada pobedivši Los Anđeles lejkerse 108:103.

ЛЕЈКЕРСИ НЕ ЗНАЈУ ШТА ДА РАДЕ: Денвер их добио без Николе Јокића (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nikola Jokić je ponovo bio maestralan. Srbin je ostvario svoj sedmi tripl-dabl otkako je krenulo ovogodišnje doigravanje - 23 poena, 16 skokova, 10 asistencija. To mu je četvrti uzastopni, a peti na poslednjih šest mečeva u plej-ofu, čime je još jednom ušao u NBA istoriju. Naime, Jokić je postao prvi igrač koji je u plej-ofu vezao četiri tripl-dabla, a da je svaki put postizao 20+ poena na utakmici.

Međutim, igrač meča je Džamal Marej sa 23 poena u poslednjoj deonici, od čega pet trojki i sedam slobodnih bacanja u finalnom minutu. On je doneo prevagu u ključnim momentima, dok je Jokić bio na minutu odmora na klupi. Nagetsi su slavili u tesnoj završnici, a da Džoker nije postigao nijedan poen u četvrtoj četvrtini.

Posle prvih 12 minuta kao da se nije igralo, bilo je 27:27. Lejkersi su na prepoznatljiv brz start pun trčanja Nagetsa odgovorili na isti način. Uvodni minuti obeleženi su jakim tempom, koji su forsirale obe strane, a da niko nije stvorio prednost.

Početak druge deonice bio je jako važan, pošto su to bili minuti bez Jokića na terenu. I Denver je podbacio. Napad je izgledao jako loše, odbrana takođe i Lejkersi su preko Hačimure došli do dvocifrene prednosti, 32:42.

Međutim, potom su i gosti stali. Ekipa Darvina Hema punih pet minuta nije postigla koš iz igre i Nagetsi su uspeli da se vrate, 48:49. Ipak, nisu bili u stanju da preuzmu vođstvo, a ni da poentiraju do kraja poluvremena. Na pauzu se otišlo sa rezultatom 48:53.

Nikola Jokić je za poluvreme imao 16 poena, osam skokova i pet asistencija.

Treća četvrtina nije dobro počela po domaćina, Lejkersi su spremno dočekali ovaj period i krenuli furiozno. Veoma brzo stigli su do dvocifrene prednosti (62:72), ali, baš kao i u prvom poluvremenu, u jednom trenutku su stali, što je Denver iskoristio. Preko Jokića, Portera i Brauna, Nagetsi su uspeli da uhvate priključak i izjednače. Trebalo bi spomenuti i Mareja, u negativnom kontekstu, pošto je igrao jako loše. I sa takvim Džamalom, Denver je uspeo da ostane u egalu, te se u poslednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 76:79 za Lejkerse.

Bili su Lejkersi bolji tokom 36 minuta igre, ali, meč traje 48. Denver je nošen Marejom uspeo da preokrene i od tog trenutka pa nadalje bilo je jasno da će se Lejkersi teško vratiti u utakmicu. Ipak, uspeli su preko Rivsa, Lebrona i Dejvisa, međutim, baš kao i u prvoj utakmici, loše su odigrali poslednji minut. Denver zasluženo pobeđuje.

Marej je sa 37 poena, 10 skokova i pet asistencija bio "tas na vagi" koji je doneo prednost Denveru. Jokiću i njemu su pomogli Majkl Porter Džunior sa 16, Brus Braun sa 12 i Eron Gordon sa 10 poena.

Kod Lejkersa se najviše istakao Oston Rivs sa 22 poena. Džejms je postigao identičan broj poena, ali je imao 0/6 za tri, podelivši 10 asistencija i uhvativši devet lopti. Rui Hačimura je završio sa 21 poenom.

Entoni Dejvis po nekom nepisanom običaju tokom plej-ofa ponovo je parnu utakmica odigrao loše. Posle 40 poena u prvoj, sad je stao na 18 poena uz vrlo loših 4/15 iz igre (3/12 za dva, 1/3 za tri).

Serija se seli u Los Anđeles, naredni duel igra se 21. maja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu