DENVER PETI PUT U FINALU ZAPADA: Jokić može da uradi ono što nisu Ingliš, Tompson, Entoni, Ajverson...

V. Preradović

14. 05. 2023. u 18:21

PRVI brejk u seriji i iskorišćena prva meč-lopta za peto finale Zapadne konferencije u istoriji franšize. Denver je u šestoj utakmici polufinala izazvao potpuno pomračenje sunca u Arizoni, demolirao projekat supertima Finiksa (125:100) za konačnih 4:2 u pobedama.

ДЕНВЕР ПЕТИ ПУТ У ФИНАЛУ ЗАПАДА: Јокић може да уради оно што нису Инглиш, Томпсон, Ентони, Ајверсон...

FOTO: Tanjug/AP

Nikola Jokić je bio u središtu timskog tornada Nagetsa koji je pomeo sa terena Kevina Durenta i Devina Bukera (Sansima nedostajali Kris Pol i Deandre Ejton). Onom njegovom dinamikom usporenog snimka isporučio je još jedan impresivan tripl-dabl učinak od 32 poena, svih 13 od 18 šuteva ubacio je iz loše branjenog reketa, uz 12 asistencija i deset skokova.

Postao je peti igrač sa najmanje 11 plej-of utakmica sa dvocifrenim brojkama u tri kategorije (Medžik Džonson 30, Lebron Džejms 28, Rasel Vestbruk 12, Džejson Kid 11), tek treći da tripl-dabl prosekom u jednoj seriji - 34,5 poena, 13,2 skoka, 10,3 asistencije. U tom troglu su još "kralj" Džejms i Vestbruk.

Nagetsi su pre kraja poluvremena vodili 30 razlike, što je raritet za eliminacione plej-of mečeve. Jokić je bio jedan od džokera trenera Majka Melouna, Džamal Marej je ubacio 26 poena, Kentavijus Koldvel-Poup 21, Brus Braun 13... Ovom pobedom zaradili su koji dan odmora više pred početak finalne serije Zapada. Na pitanje kako će ih iskoristiti, srpski superstar dao je odgovor u svom maniru:

- Verovatno ću gledati mog prijatelja na trkama konja u Italiji, biću malo sa porodicom. Nadam se da će biti sunčano vreme, da mogu da idem na bazen. Dakle, relaksacija.

JA SAM JEDAN OD NAJBOLjIH

BOSTON je bio suočen sa eliminacijom u polufinalu Istoka, ali se u Filadelfiji izborio za sedmu utakmicu na svom terenu (95:86). Utakmicu je obeležila nesvakidašnja partija Džejsona Tejtuma, koji je do poslednje četvrtine šutirao 1/15 i potom rešio meč sa tri vezane trojke (ukupno 19 poena).

- Skromno rečeno, ja sam jedan od najboljih igrača na svetu - "skroman" je Tejtum. - Lako je to reći sebi kada imaš 35 ili 40 poena, ali karakter pokažeš kada stvari ne idu dobro.

U bazenu će čekati protivnika u konferencijskom finalu, Los Anđeles Lejkerse ili Golden Stejt Voriorse koji su rano jutros igrali šesti meč serije (3:2). Dužnici su i jedni i drugi. Jezerdžije su 2020. u kovid sezoni završenoj u "mehuru" baš u finalu Zapada zaustavile Jokićevu družinu (4:1 u seriji), dok su je ratnici iz San Franciska prošle godine izbacili već na prvom plej-of koraku, takođe sa 4:1. Kao najbolji tim Zapada u ligaškom delu sezone, Denver će imati prednost domaćeg terena.

- Nadam se da će ovog puta biti drugačije - kaže Jokić. - Imamo lepu priliku da nešto uradimo. Neverovatno je biti deo ovog putovanja sa ovim momcima, mislim da možemo da postignemo nešto veliko. Potrebno je igramo svoju igru, da ne dozvolimo da nas bilo šta uznemirava, da verujemo u ono što radimo.

Nagetsi su kroz istoriju imali neke velike igrače (Aleks Ingliš, Dejvid Tompson, Karmelo Entoni, Alen Ajverson), ali nikad nisu stigli do velikog NBA finala. Međutim, nikad nisu imali dvostrukog MVP osvajača, samim tim ni bolju šansu da ispišu novu stranicu u istoriji kluba.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)