JUČE JE PARTIZAN DOŽIVEO ŠOK, DANAS ZVEZDA: Crveno-beli su sve očekivali, samo ovo ne

Novosti online

11. 05. 2023. u 15:39

KOŠARKAŠKI klub Crvena zvezda jedna je od tema u španskim medijima. Sa pravom.

ЈУЧЕ ЈЕ ПАРТИЗАН ДОЖИВЕО ШОК, ДАНАС ЗВЕЗДА: Црвено-бели су све очекивали, само ово не

FOTO: KK Crvena zvezda

Naime, kako piše "Mundo deportivo", milionska ponuda koju je klub sa Malog Kalemegdana pripremio za Fakunda Kampaca nije dovoljna da ga zadrži u crveno-belom taboru. Štaviše, za mnogo manje novca bi da pređe u - Real, koji je dan ranije izbacio beogradske crno-bele, Partizan, u nokaut fazi Evrolige.

"Novosti" vam prenose u celosti tekst pomenutog španskog medija o argentinskom asu, njegovim željama i ponudi Zvezde koja, izgleda, Kampaca baš i ne zanima previše.

"Ako se ne desi neki neočekivani preokret, Fakundo Kampaco će se vratiti u Real Madrid ovog leta.

Argentinski plejmejker Crvene zvezde ima višemilionske dolarske ponude na stolu, i to od strane nekoliko evropskih klubova, ali je spreman da se odrekne velikog novca ne bi li ponovo obukao dres madridskih 'belih'. Zapravo, razgovori sa bivšim klubom su prilično odmakli i, da bi ubrzo proces, Kampaco je upravo angažovao novog agenta koji je u veoma dobrim odnosima s Realom - u pitanju je bivši igrač Madriđana Kike Viljalobos.

Iako su usledili demantiji kada se prvi put pojavila informacija, Kampaco se jeste 17. marta u Barseloni sastao sa Huanom Karlosom Sančezom, čelnim čovekom košarkaške sekcije Real Madrida. Ovaj sastanak se odvijao 'iza leđa' Kampacovog aktuelnog kluba, Crvene zvezde, koja je bila u Barseloni da bi sa istoimenim timom tog dana igrala evroligaški meč, ali se istovremeno sastanak odvijao i bez znanja Kampacovih menadžera.

Fakundo Kampaco / FOTO: KK Crvena zvezda

Kampaco trenutno ima nestvarne ponude nekoliko najboljih klubova u Evropi, pa tako Monako, Anadolu Efes i sama Crvena zvezda nude oko tri miliona evra po sezoni, za trogodišnji ugovor, a Panatinaikos čak nudi i više novca, za isti toliki period.

Ipak, Kampaco je spreman da se vrati u Real Madrid za sumu koja je, u bruto iznosu, blizu tri miliona evra, ali koja zbog španskih poreza i posebne situacije vezane za Argentinca, dovode do toga da bi ovaj košarkaš zaradio tek nešto preko jednog miliona. To je maltene triput manje nego što bi naplatio u četiri preostala zainteresovana kluba. Real Madrid bi oprostio Kampacu 2,6 miliona evra koje treba da naplati zbog odlaska u NBA (iznosila je u jednom trenutku šest miliona), ali to ne bi oslobodilo igrača obaveze da plati takse na tu sumu, a one su veće od 40%.

Kampaco želi da ovih dana Real popravi svoju bruto ponudu od tri miliona, jer je razlika u odnosu na ostale konkurente stvarno drastična. Ipak, 'beli' igraju na kartu želje Argentinca da se vrati u Madrid da igra i živi u tom gradu, a ta želja ga je i vodila da 'obmane' svoje uobičajene menadžere i svoj sadašnji klub Crvenu zvezdu, koja je demantovala da se sastanak u Barseloni desio, iako se on jeste dogodio", zaključuje "Mundo deportivo".

Tekst "Mundo deportiva" o Kampacovom sve izvesnijem oodlasku u Real / Foto: El Mundo Deportivo

Fakundo Kampaco - statistika u Crvenoj zvezdi

Podsetimo, zbog zabrane izrečene Crvenoj zvezdi od strane Evrolige, usled administrativnih probleme, Fakundo Kampaco je za crveno-bele odigrao samo devet evroligaških utakmica i ekipi prosečno pomagao sa 15 poena, 5,9 asistencija, 1,9 osvojenih lopti i 2,8 skokova po nastupu u elitnom evropskom nadmetanju.

U ABA ligi, Fakundo Kampaco je, računajući i prvu rundu plej-ofa, prosečno imao 13,8 poena, 6,6 asistencija, 3,1 skok i 2,4 osvojene lopte po meču.

Bonus video: Delije napravile sjajan ambijent u finalu Kupa Koraća

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024