GRČKA DOBILA VELIKO POJAČANJE: Amerikanac postao reprezentativac "helena"

Tanjug

18. 04. 2023. u 15:56

KOŠARKAŠ Olimpijakosa, Amerikanac Tomas Vokap, dobio je grčko državljanstvo i igraće za tu reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Indoneziji, Japanu i Filipinima krajem avgusta i početkom septembra.

ГРЧКА ДОБИЛА ВЕЛИКО ПОЈАЧАЊЕ: Американац постао репрезентативац хелена

FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vest je potvrđena na sajtu Košarkaškog saveza Grčke, a selektor Dimitris Itudis je u sjajnom plejemjkeru dobio ogromno pojačanje za predstojeća velika takmičenja na kojima "heleni" imaju najveće ambicije.

Ovaj 30-godišnjak je prošlog leta prešao iz Žalgirisa u Olimpijakos, a da mu se sviđa u Grčkoj postalo je jasno prošle nedelje, kad je sa čelnicima kluba iz Pireja potpisao novi ugovor koji važi do juna 2027. godine.

Davanjem državljanstva Vokapu KS Grčke je nastavio trend pojačanja reprezentacije Amerikancima, prošle godine je na Evropskom prvenstvu jedan od ključnih igrača, uz Janisa Adetokumba, bio bek Tajler Dorsi.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo na programu je od 25. avgusta do 10. septembra.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)