KO JE (NE)ODGOVORAN? Opomena za Zvezdu pred plej-of ABA lige

V. P.

19. 04. 2023. u 11:06

UTAKMICA sa Splitom možda nije paradigma dosadašnjeg toka Zvezdine sezone, ali svakako ima dodirnih tačaka. Trener Duško Ivanović nije mogao da se načudi neodgovornom pristupu nekih igrača, što je moglo da rezultira porazom i gubitkom teoretske šanse da se u foto-finišu trke za prvo mesto ABA lige sustigne vodeći Partizan.

КО ЈЕ (НЕ)ОДГОВОРАН? Опомена за Звезду пред плеј-оф АБА лиге

FOTO: M. VUKADINOVIĆ

- Ponovilo se ono što nam se dešavalo mnogo puta, opuštanje i neodgovorna igra nekih igrača, tako da smo morali da čekamo poslednju četvrtinu da bismo pobedili. Ne mogu da prihvatim da moji igrači nemaju motiv da igraju za Zvezdu bilo koju utakmicu - ponovio je crnogorski strateg reči koje smo čuli i ranije tokom sezone.

Dve slične utakmice verovatno su koštale crveno-bele prvog mesta i prednosti domaćeg terena kroz čitav plej-of. Jedna je ona sa Zadrom u vreme njegovog prethodnika na klupi Vladimira Jovanovića, druga sa Cibonom kada se činilo da Ivanović čvrsto drži uzde ekipe. Ispale su mu iz ruku u „Draženovom domu“ u Zagrebu, sa njima i prva pozicija, osim u slučaju da Budućnost iz uloge autsajdera ne savlada Partizan u zaostalom meču 22. kola.

JOŠ MORNAR I CEDEVITA OLIMPIJA

CRVENU zvezdu očekuju još dve zaostale utakmice regularnog dela ABA lige. Prva u četvrtak protiv Mornara u Baru, druga 24. parila na gostovanju Cedevita Olimpiji u Ljubljani.

- Mornar igra agresivnu, brzu, modernu košarku. Veoma nezgodna ekipa, posebno kada igra na domaćem terenu - kaže trener crveno-belih Duško Ivanović.

- Sami ne možemo, oni moraju da izgube jednu utakmicu. U svakom slučaju, pokušaćemo da dobijemo preostale dve, ali ne zavisi sve od nas. Ne nadamo se ničijoj pomoći, ni do sada nam niko nije pomogao. Moramo da se uzdamo u sebe – čini se da ni Duško u čuda ne veruje.

Čini se i da igrači Crvene zvezde u ovom trenutku lebde u izmaglici sećanja na kolosalnu šansu za plasman u plej-of Evrolige, koju su sami ispustili iz ruku. Kako reče Ivanović, opuštanjem i neodgovornošću nekih igrača, mada je i njegova odgovornost u nekim mečevima sasvim legitimna tema za debatu.

Najočigledniji primer je Luka Vildoza, koji već u kontinuitetu igra neku svoju utakmicu. Bez obzira na to da li se radi o emotivnoj krizi, manjku motivacije za igru van evroligaških terena ili zagledanosti u blisku budućnost van Malog Kalemegdana, kredite je odavno potrošio.

- Pojedini igrači moraju da promene pristup igri. To je sigurno - nije nikog imenovao Ivanović, ali se može pretpostaviti na koga je mislio.

Pristup nije upitan u slučaju Nemanje Nedovića, ali jeste nepostojanost njegove igre, čemu su doprineli i fizički i zdravstveni problemi. Za nekog ko je trebalo da bude jedan od stubova nosača tima, prečesto je gubio i iznova tražio takmičarsku formu.

- To je igrač koji treba da nam pravi razliku. Pauza je ostavila traga, nadamo se da će u ove dve naredne utakmice da uhvati ritam pred plej-of - priželjkuje Ivanović najboljeg Nedovića u odbrani jadranske krune.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!