"ZVEZDA ĆE UČINITI SVE DA ZADRŽI KAMPACA": Čović o promenama za narednu sezonu, Radonjiću, Partizanu...

Novosti online

11. 04. 2023. u 12:51

PREDSEDNIK KK Crvena zvezda Nebojša Čović najavio je da će crveno-beli naredne sezone mečeve igrati u "Areni". On je takođe čestitao Partizanu na prolasku u top 8 Evrolige.

ЗВЕЗДА ЋЕ УЧИНИТИ СВЕ ДА ЗАДРЖИ КАМПАЦА: Човић о променама за наредну сезону, Радоњићу, Партизану...

Foto: N. Paraušić

Prvi čovek šampiona Srbije i ABA lige je gostovao na Jutarnjem programu televizije Prva. Najpre je odgovorio na pitanje novinarke "da je sezona protraćena pošto će Kampaco i Vildoza igrati do kraja samo ABA ligu".

- Nemam šta nikome da se pravdam, niti smatram da je bilo šta protraćeno. Odmah ide na pitanje hoće li ostati? Nemojte da upadate u zamke, ako su protraćeni, zašto onda da ostanu i sledeće sezone? Treba pričati o čuvanju ekipe i pravljenju kontinuiteta. Učinićemo sve da ostavimo Kampaca i još neke igrače, kao i domaće košarkaše. Kada se peva "U boj krenite, junaci", neko to treba i da razume - rekao je Čović.

Potom je čestitao večitom rivalu na prolasku u četvrtfinale Evrolige.

- Stvarno i iskreno čestitam Partizanu na plasmanu u top 8, verujem da mogu da naprave i korak dalje. Zvezda će protiv Fenerbahčea igrati maksimalno, pozivamo navijače da budu uz nas i na mečevima Evrolige i ABA i KLS.

Analizirao je i dosadašnji tok sezone u kojem je Zvezda počela loše, pa se potom podigla dolaskom Duška Ivanovića.

- Mi smo rekli da ćemo pokušati da uđemo u top 8, ponašamo se realno, ne živimo u virtuelnom svetu. Ponašamo se u skladu sa svojim mogućnostima. Osvojili smo prošle sezone triplu krunu i završili smo sezonu tako što smo ostali dužni igračima i trenerima nekih pet plata. Kada pravite tim, morate to da radite ranije, mi smo morali da plaćamo neke naše obaveze, to ne umanjuje našu zahvalnost od pomoći države. Postavili smo tim, krenuli sa takvim stručnim štabom, onda smo u toku sezone kombinovali tim, promenili trenera, doveli Vildozu, došao je Kampaco, pa je došlo do saplitanja, javili su nam to španski prijatelji. Sve smo to prošli - istakao je Čović i dodao:

- Da smo imali sredstva, ostali bi Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Ostin Holins, Nejt Volters, možda i Dejan Radonjić koji je očigledno napravio grešku odlaskom u Panatinaikos.

Malo je nedostajalo i da crveno-beli budu deo top 8 društva.

- Dolaskom Ivanovića dobili smo novi kvalitet, ušli u seriju pobeda, moja izjava da se "nismo palili na top 8" stavljena je na neki drugi način. Napravili smo takav pristup, malo je falilo da budemo blizu najboljih osam. Nemamo logistiku koja nas košta prošle godine 400.000, ove više od 700.000, sećate se meča sa Barselonom i kako smo izgubili meč. Mi tu logistiku nemamo. Zavisi to od finansija, voća, povrća, koverata...

Najavio je da će ekipa sa Malog Kalemegdana naredne sezone kao domaćin igrati u "Areni".

- Da za nas Arena ima iste cene kao za Partizan, mi ćemo od sledeće sezone preći da igramo u Arenu. Nisu ni Arena ni Pionir vlasništvo Zvezde i Partizana. Mi kao klubovi treba da budemo transparentni, ako je za tri sezone 73.000.000 dinara za sve utakmice, treninge, mlađe kategorije i vi to platite samo tridesetak miliona. Zvezda ne duguje ni dinar Pioniru. Čestitam Partizanu na uspehu, ja sam u Partizanu proveo devet godina, kada mnogi nisu znali za to. Ako se ne opametimo i ne napravimo zajednički pristup, imaćemo još gore uslove. Mi stalno insistiramo da Beograd treba da ima dva predstavnika, da li će tako biti u sledećoj sezoni? Videćemo. Nije dovoljno da budete samo prvi u ABA ligi.

Onda se još jednom osvrnuo na poreski dug.

- Dug prema državi je samo za PDV i mi smo na oko 200.000.000 dinara, 167.000.000 je osnovni dug, treba da se odbije i 10.000.000 i kamata koja se vodi od 2012. godine, ako svodite na evre, oko milion i po evra. Partizanov dug je oko sedam i po miliona evra. Poslednji put su oni platili porez 8. juna 2017. godine.

Ciljevi Zvezde do kraja sezone su jasni - da se odbrane oba trofeja.

- Naš cilj je da idemo do kraja, sada smo relaksirani, pošto smo videli da ne morate da budete prvi u ABA i da možete u Evroligu. Nadam se da ćemo imati i tih 500.000 evra, platićemo porez, nećemo tražiti to od navijača - zaključio je Čović.

Podsetimo, Zvezda će poslednji meč u Evroligi odigrati u četvrtak od 19 sati protiv Fenerbahčea u dvorani "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna