KLS: Zlatibor savladao Metalac u derbiju! Novi Pazar do "zlata" vredne pobede, Spartak do 10. pobede u nizu

Tanjug

03. 04. 2023. u 15:35

KOŠARKAŠI Zlatibora pobedili su na svom terenu ekipu Metalca rezultatom 91:74 u derbi meču 28. kola Košarkaške lige Srbije.

КЛС: Златибор савладао Металац у дербију! Нови Пазар до злата вредне победе, Спартак до 10. победе у низу

FOTO: ABA liga j.t.d. / Dragana Stjepanović

Čajetinci su serijom 15:2 u drugoj polovini druge četvrtine uspeli da se odlepe na dvocifrenu razliku, a onda su održavali visoku prednost i meč su mirno priveli kraju.

U ekipi Zlatibora najbolji je bio Filip Đuran, koji je ubacio osam trojki, uz samo jedan promašaj. On je ukupno postigao 27 poena, dok je Aleksa Čabrilo dodao 13. Kod gostiju, najraspoloženiji je bio Uroš Luković, koji je upisao još jedan dabl-dabl učinak - 19 poena i 13 skokova.

Košarkaši Spartaka savladali su na svom terenu Slogu rezultatom 96:83. Ovo je bila deseta uzastopna pobeda Subotičana. Predvodio je sjajni Andrija Bojić, koji je ubacio 23 poena, Aleksandar Danilović je dodao 19. Kod gostiju, najbolji je bio Pol Andervud sa 18, dok je Rašim Dan dodao 15 poena.

Jedan od najvažniji mečeva u borbi za opstanak odigran je u Novom Pazaru, gde je domaći tim savladao Zdravlje 85:81. Pazarce je do važne pobede predvodio tandem Filip Bakić i Asmir Numanović - obojica su ubacili po 17 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Svetozar Stamenković sa 21 poenom. 

U ostalim mečevima 28. kola KLS postignuti su sledeći rezultati: Vršac - Čačak 94 89:92, Dinamik - Sloboda 78:83, Dunav - Vojvodina 79:90, Mladost - Kolubara 84:94, dok je duel OKK Beograda i Tamiša zakazan za peti april u 20 časova.

Zlatibor i Spartak dele prvo mesto na tabeli KLS sa po 21 pobedom i sedam poraza, dok je Vojvodina treća sa skorom 20/8.

 

BONUS VIDEO: "POČELI SMO, NEĆEMO SE ZAUSTAVITI": Batak oduševljen pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna